Mellső falon tapadó méhlepény okozhat valami gondot a terhesség alatt vagy a szülésnél? És ha még mélyen is tapad akkor kb. mikor kerül a 'helyére'?
Ha csak a mellső falon tapad, az jó:) nem okoz gondot.
Ha picit mélyen tapad, akkor feküdni kell, és uh-n figyelik, hogy mikor húzódott feljebb. amint nő a terhesség, úgy elvileg feljebb kerül a tapadási hely.
3.terhességet hordó km
Szia!
A mélyen tapadó lepény könnyen leválhat, ami vetéléssel jár(hat) jelent, de az anyát is veszélyeztetheti, mivel nagy vérzést okoz. Emiatt nem szabad nehezet emelni, cipekedni, házaséletet csak nagyon "lájtosan" szabad élni, és többet kell pihenni. (nekem ezt mondta a doki).Ha a lepény fedi a méhszájat is, akkor természetes úton nem tud megszületni a baba, ezért császároznak. ez utóbbi volt nekem is, a 18. héten még fedte részben a méhszájat, a 20. héten már feljebb került.
Nekem is a mellső falon mélyen tapadt. Kb. a 20. hét körül már nem írtak a papíromra ilyet. Semmit nem kellet másképp csinálnom mint azelőtt. Megkérdezték, hogy véreztem-e mondtam, hogy nem és ezzel ennyi.
Azóta már 3 hós a kislányom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!