Normál vérnyomás (120/85 alatt) és magas pulzusszám (105-119) 20 hetesen? Holnap megyek dokihoz, de van vkinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Köszi Nektek!
Már máskor is voltam így az okos hosszú zuhanyozásaim után (néha nem tudok ellenállni neki), de azok pár perc alatt elmúltak.
A pulzusodra írnak majd fel gyógyszert, nekem kiugrik néha, bár nem ennyire mint neked (max 108 volt takarítás kellős közepén) de nekem arra nem írtak fel semmit.
Amúgy az sem mindegy, hogy mekkora vagy, hány kiló, nekem a vérnyomásomra mondta ezt a védőnő és a doki is.
Például nekem 130/90 körüli a vérnyomásom, de vagyok hozzá 180 centi meg a súlyom sem 70 kiló és erre azt mondták, hogy normális, hogy ekkora testbe a szívem így nyomatja a vért.
A cukrod viszont magas kaja után 1 órával, én terhességi diabéteszes vagyok, de a nagyon maximum az 7,1 amit még jónak mondanak, de általában az a jó, ha az éhgyomri után 1 órával max 1.5 mmol-al mérsz többet,mint éhgyomorra mértél, 2 órával utána meg vissza kell állnia az éhgyomrira, de legalább 5,0 alá. Legalábbis nekem a diabetológián ezt mondták. De fogsz menni cukorterhelésre nemsokára úgyis, és ott ki fog derülni, hogy csak most ugrott ki, vagy máskor is ki fog.
Én mindenféleképpen mondanám mindkettőt a dokinak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!