Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más kismama is van aki 26...

Más kismama is van aki 26 hetes uh után a 36. hétig nem volt uh-n?

Figyelt kérdés
Most 34 hetes vagyok, de a dokim azt mondta, hogy 36 hetesen menjek csak. Olyan soká?A védőnőm szerint már kellett volna újra menni.
2012. jan. 4. 22:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szió!

Ez érdekes. Nekem úgy működött, hogy a dokival első 6 hónapban havonta mentem és mindig ő adott új időpontot a vizsgálat után (minden alkalommal ultrahangozott nagyon sokáig, meg a párom és sokszor rokonaim is bejöhettek) plusz volt 2 genetikai, amit nem ő hanem a kórházban csináltak (de azok kb 2-2 percig tartottak és amikor megkértem hogy megerősítené-e a baba nemét, mert eddig csak a saját orvosom látta és kíváncsi vagyok mit mondott a kórházi? mi is a neme?) De mondta az orvosom, hogy ne izguljak, a kórházban nem nézik meg igazán azért volt olyan rövid és hogy arra csak a papír miatt kellett elmenni. Megszámoltuk az összes ujjacskáját és mindent alaposan megnézett. utána 6 hónaptól 8-ig 2 hetente jártam és 9. hónapban hetente végül mivel 5 nappal túlhordtam naponta kellett. ÉS EZ VOLT A SZERENCSÉM! úgyanis elkezdett fogyni a magzatvíz:S Ha nem nézte volna folyton ultrahanggal (sima kórházi rendelésen leszarják csak amnioszkópiát néznek 2 naponta meg nst a közte levő napokon) Ezeket nekem is csinálta, de a saját orvosom és akkor már a kórházban. viszont engem mindig külön oldalra hívott ultrahangra is. Mondta hogy másnap mindenképpen menjek, korábban (a magzatvizet nézze ultrahangon) de addigra pont beindult a szülés. Mivel tudta, hogy valami lesz egyből riasztotta a gyerekorvost még a szülés megindulásakor. Picurkámnak 2x a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór és magzatvizet nyelt...2 napig nem tudott enni, megfigyelések stb:S... Ha nem ultrahangozott volna folyton a végén is akkor csak a születése után riadózatták volna gyerekorvost aki jóval később ért volna oda és a tüdejére is rámehetett volna.

Ha az orvosod nem adott időpontot akkor hívd fel és kérj egyet! Végül is te vagy aki fizet.

Amikor a kórházba kellett vérvételre mennem a kismama részlegre rengeteg nő volt akinek nem volt fogadott dokija és már a többedik terhességük és minidg az utolsó percben ment el a baba. Egy nőnek pedig 36 hetesen derült ki, hogy súlyos szívbeteg lesz a kisfia!!! Így egyből felküldték Pestre hogy ott szüljön mert valami olyan gép kell majd az életben tartásához ami itt Nyíregyházán nincs.

Mindenképp beszélj az orvosoddal, hogy aggódsz, hogy egészséges-e. Mi is a párommal együtt annyi hülyeséget kérdeztünk, h nincs-e ez vagy az a betegsége és hogy honnan lehet látni stb:D Volt hogy háromnegyed órát ultahangozott. Meg mi voltunk 4d-n is, ami bár nem mérvadó, de azt is szakképzett orvos csinálja és nemcsak kapsz szép képeket és felvételeket, de még ő is észreveszi ha valami rendellenesség van.

Szóval menj vissza! Én is így nyugodtam csak meg. Sokat köszönhetek az orvosomnak. Még azt is megengedte hogy minden ultrahangozásnál a párom kamerázzon. Nem hiszem, hogy a te orvosod más lenne. Biznod kell benne! Amikor eljön a nagy nap, keresni fogod szemmel a szaladgáló köpenyesek közül melyik lesz ő. és hihetetlen nagy biztonságot fog adni amikor meglátod.

SOK SIKERT!

2012. jan. 5. 08:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én igy jártam uh-ra: (egy kicsit bosszant is hogy egy kicsit kevés)

0. 8hetesen

1. 12 hetesen

2. 18 hetesen

3. 30 hetesen (ez 32.lett volna, de nem bírtam ki)

4. 38. héten lesz, ha még egyben leszek :)

2012. jan. 5. 08:56
 13/19 anonim ***** válasza:

Ja, és magándokim nincs, az hívna havonta állitólag. De a sok uh sem igazán egészséges.

Meg ha minden rendben van, nem szükséges a sok uh.

36 heteske

2012. jan. 5. 08:58
 14/19 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem ártalmas az ultrahang. Megkérdeztem az orvosomat és azt mondta, hogy néhány nagyon buta primitív ember találta ki nem ismeri az új technikát. Régebben teljesen másak voltak. Anyukám is meglepődött mert 3d ultrahanggal vizsgál minden alkalommal.

Egy magzatról nem állíthatod feltétlenül azt, hogy egészséges csak annyit hogy ,,eddig egészségesnek tűnik" Ugyan is minden betegségre utaló jelet más más időszakban tudnak felfedezni. Így hülyeség azt mondani, hogy ,,ennek 7 hetesen semmi baja nem volt akkor már nem is lesz"... Minél többször vizsgálják annál biztosabb, hogy észreveszik a jeleket.

Kérdezd az orvost ha legközelebb mész, hogy mennyi terhességnél derül ki betegség 12 hét után jóval. Meg fogsz lepődni. Sajnos ilyedni is!

2012. jan. 5. 09:11
 15/19 anonim ***** válasza:

az ulrahangos dologhoz:

A 3D (4D) ultrahang árt a babának

Semmivel sem ártalmasabb, mint a hagyományos ultrahangvizsgálat. A 3D ultrahang gyakorlatilag annyiban különbözik a hagyományostól, hogy a készülék egy számítógép segítségével több képet tárol, és háromdimenziós látványt hoz létre a kapott adatok alapján. A 4D ultrahang a baba valós idejű mozgását is láthatóvá teszi, ezért a magzat aktivitását is megfigyelheti a néző. Az ultrahangkészülék nem sugárzást bocsát ki magából, hanem ártalmatlan hanghullámokat.

(innen: [link]

2012. jan. 5. 09:18
 16/19 anonim ***** válasza:

Akkor ha eddig minden rendben volt uh-on, vérvételen stb. mégis aggódjak hogy beteg lesz a gyerekem, mert nem járok min den héten uh-ozni??????

36 heteske

2012. jan. 5. 19:33
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem 19 hetesen volt és majd 32 hetesen kell mennem. Szerintem ez borzasztó sok idő. :S Nálunk a 2 közt nincs uh.
2012. jan. 5. 20:11
 18/19 A kérdező kommentje:

Ma beszéltem a dokimmal.Csak 36 hetesen kell mennem.Erre felhívtam a helyi Nővédelmi Központot.Közölték, hogy ők 36 hetesen nem csinálnak uh-t.Jó nem?

Mehetek Pestre -tőlünk 85 km-re- mert amúgy a dokim is ott dolgozik.

2012. jan. 5. 20:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Épp úgy kell tartanod tőle, mint amikor fejedbe vetted, hogy gyereket vállalsz. Én éppen ezért jártam folyton és fizettem rengeteget. Hogy minél hamarabb kiderüljön.

De nem attól lesz beteg a gyereked, hogy nem mész ultrahangra. Viszont csak akkor derül ki idejében HA JÁRSZ rendszeresen. Az ultrahangtól nem lesz se betegebb sem pedig egészségesebb. idejében szembesülj a dologgal. Sok betegség van amit szüléskor végeznek el a babán és akár ugyan olyan egészséges gyerekként nőhet fel. Ehez viszont tudnia kell az orvosoknak, hogy teendő lesz. Ne az utolsó vagy az azutáni pillanatban derüljön ki, ha baj van. Nektek is fel kell akkor lélekben készülni.

Még azt hozzáteszem, hogy nem tudom máshol milyen a közellátás, de az a néhány perc ultrahangozás amit a ,,nagy genetikai" vizsgálaton csináltak...elvileg itt nézik meg, hogy mindene kifejlődött-e már és tüzetesebben megvizsgálják... nem volt túl meggyőző. Erre mondta az orvosom, hogy nem kell aggódni, ő tényleg megnézi az a vizsgálat csak a papír miatt kell. tehát ha az orvos szemét nem veri ki 2 perc alatt az elváltozás akkor szarik rá. Azért ő nem kap pénzt. Majd ráfogja, hogy nem volt észrevehető... Ráadásúl mivel ilyen hanyagok itt minden nő magánorvoshoz megy. Akik ugyan azok az orvosok akik a kórházban praktizálnak, csak ha fizetsz máris nagyon kedvesek és segítőkészek... Akiknek nincs pénze rá és csak arra a néhány kórházi alkalomra van lehetősége elmenni annak kész zsákbamacska a gyerekvállalás...

De szerintem aki tudatosan vállal gyereket az rendelkezik némi anyagi háttérrel és tudomásul veszi, hogy a gyerekért fizet. Amikor párommal elhatároztuk, hogy gyereket vállalunk már előre belekalkuláltunk mindent. És milyen jól is tettük!

nekem még hozzá a babám tápszeres (nem önkényesen választottam) és extraézékenybőrű...csak a pelus, a tápi meg az egyetlen fürdetőszett amit elbír (popsikrém, sampon, hajlattisztító, tusfürdő, arcápoló, testápoló) havi 50e ft körül van... Más akinek van sok teje és nem allergiás a fürdetőkre az meg szinte fillérekből kihozza... A lényeg, hogy számolni kell mindennel. Az orvossal is.

2012. jan. 6. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!