Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti kiborulás a...

Terhesség alatti kiborulás a hízástól?

Figyelt kérdés

8 hetes kismama vagyok, ma kezdem a 9. hetet. Ma reggel rámtört a sírógörcs, mert semmi nem jön rám. Alapból nem vagyok vékony alkat (170 cm 64 kg-san kezdtem a terhességet), de már látványos a hasam és a mellen növekedése, 6 hét alatt 3 kg-t híztam (ami szerintem a mozgás felfüggesztésének köszönhető - doki tiltott le).

Azt éreztem, hogy kb. utálom magamat, és azt ahogy most kinézek... érzett már valaki ilyet?

Miután megnyugodtam (a férjem roppant türelmesen megnyugtatott), már nagyon lelkiismeret furdalásom volt, hogy ilyet éreztem és soha semmit nem tennék, amivel ártanék neki.

Ti mit gondoltok? Köszönöm előre is.

2012. jan. 2. 17:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek ebben a meghízásban, mert én hajlamos vagyok, én voltam, aki 10 kilót fogyott is. A vizesedést ne keverjük a hízással.
2012. jan. 2. 18:04
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Nekem mindig oda kellett figyelnem a sulyomra, nagyon hizasra hajlamos vagyok. Eddig sikerült is sporttal egybekötve. Most sem engedtem el magamat, nem eszek mást mint elotte, talán annyival, hogy két óránként eszek valamit a foetkezesek között is, ilyenkor korpovit, gyümölcs. Soha nem ittam cukros lottyoket sem. Koszonom mindenkinek a biztató szavakat, sokkal jobban érzem magamat s remélem ha a puffadas alább hagy a kozerzetem is jobb lesz! Addigis első a baba! A férjem mondta reggel hogy tegyek meg mindent es akkor ne legyen lelkifurim a kilók miatt!
2012. jan. 2. 18:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Sajnos eléggé elterjedt az a tévhit, hogy a gyümölcs nem hizlal, sokan úgy veszik, hogy ha gyümölcsöt nassolnak az olyan, mintha semmit nem ennének. Ez sajna nem így van, egy csomó cukor van a gyümölcsökben. Persze egészséges meg minden, de azt sem szabad mértéktelenül fogyasztani.

A babának sem tesz jót a túl sok hízás, megnő a terhességi cukorbetegség, a toxémia és egy csomó más probléma esélye, úgyhogy a baba érdekében is vissza kell fognunk magunkat.

20 kilót hízni a terhesség alatt nem egészséges. És a vizesedést tényleg ne keverjük a hízással, mert nagyon nem mindegy.

2012. jan. 2. 20:19
 14/16 A kérdező kommentje:

nem mértéktelenül eszem gyümölcsöt, inkább uzsonnára, 1 alma és banán, vagy mandarin.

Félek, hogy valami baja lesz a babócának ezért is gondolkodom, hogy elmegyek dietikushoz.

2012. jan. 2. 21:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Én 9 hetesen úgy néztem ki, mint aki legalább félidős, majd fogytam 3 kilót, és a terhesség felénél jobban néztem ki mint előtte. Aki nem tudta, hogy terhes vagyok, halálra dícsért, hogy mennyit fogytam:-)) Persze át kell váltani csinos kismama szettre,de élvezi fogod nagyon, meglátod! Addig meg marad a reggeli őrület a "mit vegyek fel?", és "3szor átöltözöm" című mondatokkal, de azt is szeretni fogod utólag:-))
2012. jan. 2. 23:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Persze, ertheto, hogy kiborulsz, en az elso terhessegem alatt jartam igy.

MOndjuk en ettem is tobbet, mint elotte, illetve, mint amennyit kellett volna, de egyszeruen nem volt lelkierom kozben leallni a zabalasrol, barmennyire zavart a tukorkep.

Rafogtam mindenre, peldaul arra, hogy a pozitiv tesztnel raktam le a cigit, emiatt jott valoban az elso zabalasi roham. Az en statisztikam rosszabb volt, mint a tied, nekem 12. hetre mar megvolt a het kilo plusszom, annyi a kulonbseg, hogy en vekonyan kezdtem, igy nem volt feltuno. De en ereztem a ruhaimon siman. Nah, ezutan lett egy beverzesem, agynyugalom jo sokaig, unatkoztam, meg jobban ettem.

Kesobb mar szabad volt a mozgas, jottem-mentem, de amugy is instabil voltam lelkileg es ha nagyobb programot csinaltunk, akkor altalaban indulas elott egy oran keresztul probalgattam a ruhakat es baromi merges voltam, nem a hasam zavart, hanem az, hogy mennyit hiztam es mennyire nem vagyok csinos.

Megfogadtam, hogy meg egyszer ilyen zabalos terhessegem nem lesz. A vegere 25 kilot hiztam egyebkent, szules utan uj korszak jott, visszaalltam a regi taplalkozasomra, ami normalis es egeszseges, en hala Istennek 3 honap alatt leadtam mindent. Sportolni is ujra lehetett mar.

A masodik terhessegnek eleve ugy vagtam neki, hogy normalisan fogok enni, akkor fekudnom sem kellett. Persze, belefert a kivanossag, de nem napi tobb alkalommal akartam dolgokat bezabalni, hanem kivartam az idejet, amikor ki lehet rugni a hambol.

Ugyhogy akkor csak 11 kilot hiztam, pedig akkor is vekonyan estem teherbe, sot, meg kevesebb volt a kezdosulyom.

Ha tenyleg zavar, akkor keresd meg valahogyan a hizasod okat, persze, a mozgas is szamit, nem tudom, hogy mit sportoltal, de a hizas legfobb oka (mondjuk ugy 70%-os aranyban) a taplalkozas es nem a mozgas. POnt ugy, ahogy fogyasnal is: a sport segit persze fogyni, de az eves adja meg a siker nagy reszet.

Csak azert irom, hogyha zavar, akkor nezd at az eveseidet most, mert kesobb mar nehezebb lesz fekezni.

Probald ki mondjuk ezt: holnap ebredestol lefekvesig irj fel mindent, hogy mit ettel. Az utolso harapasig, mindig idopontokkal, kb mennyisegekkel es nagyon-nagyon oszinten.

2012. jan. 2. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!