Terhesség alatti kiborulás a hízástól?
8 hetes kismama vagyok, ma kezdem a 9. hetet. Ma reggel rámtört a sírógörcs, mert semmi nem jön rám. Alapból nem vagyok vékony alkat (170 cm 64 kg-san kezdtem a terhességet), de már látványos a hasam és a mellen növekedése, 6 hét alatt 3 kg-t híztam (ami szerintem a mozgás felfüggesztésének köszönhető - doki tiltott le).
Azt éreztem, hogy kb. utálom magamat, és azt ahogy most kinézek... érzett már valaki ilyet?
Miután megnyugodtam (a férjem roppant türelmesen megnyugtatott), már nagyon lelkiismeret furdalásom volt, hogy ilyet éreztem és soha semmit nem tennék, amivel ártanék neki.
Ti mit gondoltok? Köszönöm előre is.
van ilyen,hiszen nálam is igy volt,de megbarátkoztam vele.
39 hetese 20 kg-ot hiztam.
de ugy vagyok vele,hogy inkább a baba legyen egészséges mint én legyek vékony.
sztem egyél sok gyümölcsöt,de a hizás a terhesség velejárója :)
Ne aggódj, tudom nem vigasztal, de én sajnos 21 kg-t híztam az első babánál. Pedig nem ettem összevissza mindent, egyszerűen "csak" vizesedtem és az nagyon meglátszott. Ha az orvos eltiltott a mozgástól, akkor hallgass rá, biztosan oka volt. Egyébként pedig örülj neki hogy már látszik a pocakod, legyél rá büszke hogy egy édes csöppség növekszik benne :) A melle majdnem minden nőnek megnő, szerintem a Párod még külön értékeli is :)
Meglátod, ha picit odafigyelsz az étkezésre (kevés szénhidrát, sok gyümölcs, zöldség, többszöri kevés étkezés), nem fogsz sokat hízni. De ha mégis, akkor is egy csodaszép élmény maga a terhesség, és ne hagyd hogy a külső miatt rossz kedved legyen. A Párod imád és a babának is TE vagy a legcsodálatosabb anyukája :)
Most pedig mosolyogj és adj egy csókot a Párodnak :)))
Üdv,
18 hetes kismama és 1,5 éves kislány anyukája
Köszönöm, Én is úgy vagyok vele, hogy csak neki baja ne essen.
Köszönöm a tippet, én azon gondolkodom, hogy elmegyek egy dietetikushoz, hogy hogy lehet ilyenkor diétázni, úgy hogy a babát nem veszélyeztetem.
Nem gondolom, hogy kettő helyett kell enni és nem is eszem. Terhesség előtt rengeteget mozogtam, és talán most ez is látszik, nem tudom. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a hízás alkati kérdés is. Mert van aki bármennyit ehet.
Nekem úgy le van lassulva az anyagcserém, hogy 2 (néha 3) naponta tudok csak wc-re menni, pedig rengeteg rostosat eszek, és 3-4 L vizet is megiszok egy nap.
A vizesedél ellen pedig szerintem semmit nem lehet tenni.
De van, aki magától hízik ennyit, nem azért, mert sokat eszik.
Nyugi, én 25 kg-t szedtem fel terhesség alatt, ebben benne volt a baba, a magzatvíz és az egyéb "tartozékok". :) Nekem hamar lement, reméljük ez veled is így lesz. :) Jó babázást előre is! :)
17:34-es vagyok!
Az első mondatomat a 17:24-esnek szántam, ugyanis arról senki nem tehet, ha akarata ellenére hízik a terhesség alatt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!