Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti kiborulás a...

Terhesség alatti kiborulás a hízástól?

Figyelt kérdés

8 hetes kismama vagyok, ma kezdem a 9. hetet. Ma reggel rámtört a sírógörcs, mert semmi nem jön rám. Alapból nem vagyok vékony alkat (170 cm 64 kg-san kezdtem a terhességet), de már látványos a hasam és a mellen növekedése, 6 hét alatt 3 kg-t híztam (ami szerintem a mozgás felfüggesztésének köszönhető - doki tiltott le).

Azt éreztem, hogy kb. utálom magamat, és azt ahogy most kinézek... érzett már valaki ilyet?

Miután megnyugodtam (a férjem roppant türelmesen megnyugtatott), már nagyon lelkiismeret furdalásom volt, hogy ilyet éreztem és soha semmit nem tennék, amivel ártanék neki.

Ti mit gondoltok? Köszönöm előre is.

2012. jan. 2. 17:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

van ilyen,hiszen nálam is igy volt,de megbarátkoztam vele.

39 hetese 20 kg-ot hiztam.

de ugy vagyok vele,hogy inkább a baba legyen egészséges mint én legyek vékony.

sztem egyél sok gyümölcsöt,de a hizás a terhesség velejárója :)

2012. jan. 2. 17:22
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Itt az alkalom állíts össze magadnak egy szénhidátszegény diéátát, sok vitaminnal, hogy ne hízz a szükségesnél többet. Gondolj arra, akkor kevesebbet kell leadnod utána.
2012. jan. 2. 17:23
 3/16 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, tudom nem vigasztal, de én sajnos 21 kg-t híztam az első babánál. Pedig nem ettem összevissza mindent, egyszerűen "csak" vizesedtem és az nagyon meglátszott. Ha az orvos eltiltott a mozgástól, akkor hallgass rá, biztosan oka volt. Egyébként pedig örülj neki hogy már látszik a pocakod, legyél rá büszke hogy egy édes csöppség növekszik benne :) A melle majdnem minden nőnek megnő, szerintem a Párod még külön értékeli is :)

Meglátod, ha picit odafigyelsz az étkezésre (kevés szénhidrát, sok gyümölcs, zöldség, többszöri kevés étkezés), nem fogsz sokat hízni. De ha mégis, akkor is egy csodaszép élmény maga a terhesség, és ne hagyd hogy a külső miatt rossz kedved legyen. A Párod imád és a babának is TE vagy a legcsodálatosabb anyukája :)

Most pedig mosolyogj és adj egy csókot a Párodnak :)))

Üdv,

18 hetes kismama és 1,5 éves kislány anyukája

2012. jan. 2. 17:23
 4/16 anonim ***** válasza:
36%
Bocs, kedves első, de anagy hízás nem a terhesség velejárója. Nagyon mérges szoktam lenni a "kettő helyett eszem" és hasonló megnyilvánulásokra. Ha valaki odafigyel nemkell, hogy 8 kilónál többet hizzon és ababa is, ő is egészségesebb.
2012. jan. 2. 17:24
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, Én is úgy vagyok vele, hogy csak neki baja ne essen.

Köszönöm a tippet, én azon gondolkodom, hogy elmegyek egy dietetikushoz, hogy hogy lehet ilyenkor diétázni, úgy hogy a babát nem veszélyeztetem.

2012. jan. 2. 17:26
 6/16 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy kettő helyett kell enni és nem is eszem. Terhesség előtt rengeteget mozogtam, és talán most ez is látszik, nem tudom. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a hízás alkati kérdés is. Mert van aki bármennyit ehet.

Nekem úgy le van lassulva az anyagcserém, hogy 2 (néha 3) naponta tudok csak wc-re menni, pedig rengeteg rostosat eszek, és 3-4 L vizet is megiszok egy nap.

A vizesedél ellen pedig szerintem semmit nem lehet tenni.

2012. jan. 2. 17:29
 7/16 anonim ***** válasza:
Sőt, ha valaki túlsúlyosan kezdi, még fogyhat is, ha odafigyel. Én 10 kilót fogytam, persze azóta visszahíztam, de azóta is azt hallgatom a páromtól, hogy milyen jól néztem ki. Na a bikinis időszakra vissza fogyom, mert ez már tényleg a lustaságom. Egyébként vegyél terhes nacit és egy két csini kismama felsőt, sminkeld magad, a hajad csináld meg és rögtön jól fogod magad érezni, még a pár kiló ellenére is.
2012. jan. 2. 17:30
 8/16 anonim ***** válasza:

De van, aki magától hízik ennyit, nem azért, mert sokat eszik.

Nyugi, én 25 kg-t szedtem fel terhesség alatt, ebben benne volt a baba, a magzatvíz és az egyéb "tartozékok". :) Nekem hamar lement, reméljük ez veled is így lesz. :) Jó babázást előre is! :)

2012. jan. 2. 17:34
 9/16 anonim ***** válasza:

17:34-es vagyok!

Az első mondatomat a 17:24-esnek szántam, ugyanis arról senki nem tehet, ha akarata ellenére hízik a terhesség alatt. :)

2012. jan. 2. 17:36
 10/16 anonim ***** válasza:
Ne kettő helyett egyél, hanem egészségesen! Sok gyümölcs, zöldség, sok séta, és cukormentes üdítők!
2012. jan. 2. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!