Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tgyás, Gyed jogosultság 2012?

Tgyás, Gyed jogosultság 2012?

Figyelt kérdés

2012 Március 24.-re vagyok kiírva.

Úgy néz ki március 01-el megszűnik a munkaviszonyom, mert lejár a szerződésem.

Jogosult leszek így tgyásra és gyedre?

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 2. 09:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsóval, maximum ennyit tudsz tenni, viszont arra számíts, hogy ha majd nyáron igényled az álláskeresésit, akkor az idei jövedelmedet nem veszik figyelembe az ellátások megállapításánál ( a 30 napnál hosszabb szünetelés miatt)

Nem tudsz valahová bejelentkezni, majd elmenni táppénzre?

2012. jan. 2. 13:40
 12/16 anonim ***** válasza:
Tudom,hogy az lenne a lehetőség,hogy valakihez elmenni bejelentve dolgozni,és onnan el tudnék menni táppénzre,de sajnos nincs ilyen.Azért mentem munkanélkülire,hogy ne szakadjon meg az évem,mert úgy tudom,hogy így nem szakad meg az évem,így folyamatos.Jaj,istenem nem gondoltam,hogy ilyen nehéz lesz.De nem azt mondták,hogy védik a kismamákat,de hogyan????????????????
2012. jan. 2. 14:32
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha elmégy munkanélkülire, valóban nem szakad meg az éved, viszont mivel a munkanélküli csak 3 hónap, így ha nem 3 hónapon belül szülsz, akkor fújhatod a nem megszakadt évedet, tekintve, hogy sem tgyás, sem gyed nem fog járni.

Sajna a dolgozó kismamákat védik, mivel neked nincs munkaviszonyod, így neked a védelem kimerül abban, hogy kapsz gyest meg csp-t:(

2012. jan. 2. 14:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam 2hónapig miután megtudtam hogy terhes vagyok,akkor hol védenek,pont azért lettem elküldve,mert terhes lettem.
2012. jan. 2. 14:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Még próbaidőn voltál? Vagy 2 hónap múlva lejárt a határozott idő?

Mert ha egyik sem, akkor nem jogszerűen küldtek el.

2012. jan. 2. 15:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Sajnos határozott idejű volt a szerződésem,próbáltam megbeszélni,hogy véglegesítsenek meg,de nem sikerült.Nálunk az volt a divat,hogy 3 év után véglegesítenek,nekem meg 2,5 évem volt,és azt a választ kaptam,hogy dolgozzak még 6 hónapot,és akkor megvéglegesítenek.
2012. jan. 2. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!