Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma tudtam meg hogy terhes...

Ma tudtam meg hogy terhes vagyok. Csinaltunk tatart nagyon szeretnek enni belole. Arthatok vele?

Figyelt kérdés
2012. jan. 1. 21:29
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ugye? A steaket is imadom, ugy hogy jo rozsaszin a belseje, hmmm mustarral meg sultkrumplival. Aaaaa nem is huzom magam... :D
2012. jan. 1. 21:54
 12/19 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat, mindenkinek ment a zold kezecske :) Egy harapasra lehet hogy el fogok csabulni, meg nem tudom hogy meg merem e tenni :)
2012. jan. 1. 21:55
 13/19 anonim ***** válasza:

első vagyok,

a toxoplazmózist macska ürüléktől kapod el.

beefsteak-től nem!

2012. jan. 1. 22:02
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem kibírod! :D

Úgy elhussan ám az a 9 hónap. :D

Az én lányom most múlt 9 hónapos, és én is tök oda voltam anno, mert terhes voltam és erre meghívtak minket tartározni. :) Azt hittem, soha nem ehetek végre ilyesmit.

2012. jan. 1. 22:03
 15/19 anonim ***** válasza:

Toxoplazmózist valóban nem, azt macskától ill. ritkán nyers csirkétől lehet beszedni. Marha más miatt nem jó, de egyébként egy falat tuti nem árt, csak úgy vagyok vele, hogy ha én nem mertem bevállalni, másnak sem ajánlom! :))

Egyébként tény, hogy nagyon repül az idő... Azt hittem sosem lesz vége az első 12 hétnek, a tarkóredőmérésnek, aztán utána annyira begyorsult minden, már itt a 21. hét, és azon kapom magam, hogy azt figyelem, mennyit mozog, mikor mozog, miért ilyen keveset, miért sokat, hu ez most keményedés, vagy mi ez már?! :)) Paramami vagyok, ahogy írtam. De kedves kérdező, biztosítalak afelől, hogy kb. 2 percnek fog tűnni, amit ezen finomságok nélkül töltesz! :))))

2012. jan. 1. 22:09
 16/19 anonim ***** válasza:

Én ezt nem terhesen sem szerettem, ezért sosem ettem, de nem vagyok paramami. Jól ki lettem már oktatva, mert ettem majonézt, penészes sajtot, mézet, füstölt házikolbászt, fahéjas dolgokat, szóval kb. mindent amit nem szabad. (csak azt nem, amit indulásból nem szeretek). Sőt, ittam bort és sört is - pár alkalommal, egy-egy pohárral. Nem érzem magam felelőtlennek, annyit mondok, hogy terhesen még nem kell mindent megvonni magunktól, sokkal több a rémhír-terjesztés, mint a valóságos veszély.

23 hkm

2012. jan. 2. 08:13
 17/19 anonim válasza:
Létezik egy Toxoplasma gondii nevű egysejtű parazita, mely a terhesség 16. hete után agyi meszesedést, epilepsziát, vízfejűséget és a szem ér-ideghártyájának gyulladását okozhatja. A parazita többnyire a macskák székletével olykor azonban nyer hús fogyasztásával is terjed. A fertőzésen gyermekkorban a populáció többsége átesik, ők és babájuk egész életre és minden alkalommal teljes védettséget észlelnek. Most tehát nyugodtan egyél a tatárból, de még a 16. hét betöltése előtt kérj vérvizsgálatot arra vonatkozóan, hogy védett vagy-e toxoplasmosissal szemben. Ha nem, gyógyszeres védelemre is szükség lehet a fertőzés megelőzésére. Ha védett vagy, akkor meg semmi baj nem történhet.
2012. jan. 2. 09:49
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) megkóstoltam tegnap, ma már azért nem eszem belőle, mert állt a hűtőben. Nagyon jól esett és megnyugtatott a következő 8 hónapra :)
2012. jan. 2. 12:35
 19/19 anonim ***** válasza:
még ilyen korán nincs összekapcsolódva a magzat és az anya vérkeringése, nincs placenta amin keresztül átmenjen a toxoplazma vagy bármi, majd pár hét múlva..onnantól rizikós viszont
2012. jan. 5. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!