Terhesség alatt ettetek kékpenészes illetve brie- sajtot?
És nem liszterózis baktérium, hanem liszteriózist okozó Listeria fajok.
Gondoljatok bele, ha ez igaz lenne, a francia nők mind elvetélnének vagy beteg gyerekeket szülnének.
Érezd jól magad!
En nem vagyok paramami egyaltalan, de ezeket nem ettem. Sem nyers hust, sem nyers tojast.
Volt 2-3 alkalommal, hogy ittam egy-egy deci forralt bort, az nekem inkabb belefert, de ez nem.
Ezt csak azert irom le, mert ez nagyon egyeni, van, aki ettol nem fel, van, aki attol nem fel.
En csak azert vettem ezeket komolyan, mert a munkam miatt gyakran jartam elelmezes-egeszsegugyi tanfolyamokra, ott belenevelik az emberbe, hogy a bizonyos tiltasoknak a miertjet megertse es alkalmazza. :)
Ez a negyedik terhességem.. most olvasgattam h miket nem szabadna enni.. az összes tiltólistán szereplő terméket fogyasztottam,. szerencsére soha semmi bajom nem lett. Jól esett a lágytojás, a majonéz, a méz, a penészes sajtok, a szénsavas üdítőért pedig ölni tudtam volna és 9- 11 kilókat híztam összesen.
Én nem paráztam. De mindenki maga tudja.
Én ettem Brie-t, mert a sors fintoraként, bár végighánytam az első 21 hetet, de a "büdös", penészes sajtokért majd meghaltam. Sőt, ettem kolbászt, tiramisut és fahéjas csigát is ... Ez utóbbiról utólag tudtam meg, hogy nem kellett volna, mert állítólag a fahéj vetélést okozhat.
Nem lett semmi bajunk, az a lényeg.
Lehet kapni olyan penészes sajtot (pl. President), ami pasztörizált tejből készült, az ugyan nem olyan jó büdös, mint a pasztörizálatlan, de biztonságos :-)) Egyed, jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!