Terhesség alatt ettetek kékpenészes illetve brie- sajtot?
Én ettem, jólesett. Majonézt is eszem, és füstölt házikolbászt is. És ilyen neves napokon mint a mai, megiszom egy pohár bort is.
Boldog Új Évet!
23 hkm
A camembert és az egyéb penészes sajtok olyan liszteriózis baktériumokat tartalmazhatnak, melyek egy egészséges felnőtt esetén teljesen ártalmatlanok, azonban a magzatra veszélyes hatásúak.
Emberi fertőzés esetében a liszteriózis lappangási ideje 1-2 naptól, 90 napig terjedhet. Jellemző tünetei láz, borzongás, rossz közérzet, fej-, izomfájdalmak, hasi fájdalom, hányinger.
A terhesség alatti fertőzés a 4. hónaptól vetéléssel, koraszüléssel, halva születéssel, vagy az újszülött súlyos liszteriózis fertőzésével jár.
Én penicillinallergiás vagyok, súlyosan, majdnem sikeresen belehaltam gyerekkoromban egy injekcióba.
A penészes sajtoktól SEMMI bajom nincs. Ahhoz, hogy penicillin-hatást érjünk el, izolálni kell a gomba által termelt toxint, és pár milligrammnyi mennyiségben bevinni. Amúgy nem penicillinnel van oltva, hanem Penicillium nevű penészgombával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!