Genetikai UH-n: felritkult szerkezetű plexusok. Volt valakinek ilyen s emiatt amnio?
33 éves vagyok. AFP: 0,55 lett. Helyi orvos szerint jó, SOTE genetikán azt mondták, 0,9 alatt alacsony. ( Első kislánynál 0,47 volt)
SOTE Genetikai UH szerint felritkult szerkezetű plexusok. Életkor, AFP és emiatt amniocentézist javasoltak. Félek tőle, mert autoimmun beteg vagyok, 5.hónapja nem szedem a gyógyszert a terhesség miatt (természetesen orvosi javaslatra), nem szeretném ha elveszítenénk a babát egy felesleges amnio miatt.
Volt valakinek ilyen felritkult szerkezetű plexus?
És a biopszia?
Mondjuk a kromoszóma rendellenesség épp elég, az már jó, ha az nincs, ultrahangon meg elég sok mindent észrevesznek.
Én megyek amnio-ra az tuti.
Szia! itt Zsu!!!
Nagyon drukkoltam ám!!! Legalább az a mioma vagy mi a csuda eltünt! Ez a plexus dolog mire utal?
Az amniot szerintem ne hagyd ki, mert ha mégis olan dolog lenne a háttérben, ami kiszűrhető, akkor azt életed végéig bánnád. Tudod én is mennyire féltem a biopsziától, de szerencsére minden rendben volt. Egyébként csak ajánlani tudom a Bajcsy kórházat, ha esetleg választani kellene hogy hová menj!
Szorítok nagyon!!! Zsu
Szia Csip, gratulálok!
Móni vagyok, kb 4 hetes, Marcsi 5 hetes, volt azt hiszem tegnap. :)
Csip, neked is gratula! :)
Zsu, köszönöm. Én nem nagyon akarnám az amniot... Csütörtökön megyek a helyi kórházba, ott is csinálnak egy genetikai UH-t, s megbeszélem az orvosommal, hogy mi legyen.
Plusz gondolkodok egy pesti Uh-n is, Istenhegyin vagy valami jobb helyen.
Értem, és megértelek. Kíváncsi vagyok hogy mit mond Umeh.
Mindenképp írj majd!
Boldog(abb) Új Évet! Zsu
Beszéltem ma az immunológusommal, azt mondta, bízzak meg a genetikusban, és ha ő amniot javasol, akkor egyezzek bele.
Plusz írtam egy neten válaszoló nőgyógyásznak is, ő is az amniot javasolta. Most már lassan én is kezdem elfogadni hogy amnio lesz :(
Tegnap voltam Pesten a Magzati Diagnosztikai Központban, a legjobb UH gép, alapos és remek orvos. Képzeljétek, nincs felritkult szerkezetű plexus a baba agyában! Többször is megnézték! Teljesen egészséges a baba, aki kisfiú lesz, megtudtuk egyértelműen.
Nem tudom hogy a SOTE-n néztek-e el valamit, vagy hogy 5 nap alatt eltűnhetett-e ez a felritkult szerkezetű plexus, de a lényeg hogy nincs baj és nem megyek magzatvízvételre sem így.
Köszönöm!
Vigyázz Te is magadra :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!