Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent az, hogy felritkult...

Mit jelent az, hogy felritkult szerkezetű plexusok? 18. heti uh-on állapították meg.

Figyelt kérdés
2008. nov. 10. 10:32
 1/6 anonim ***** válasza:

szió! meg ne rémulj!

nekem 4d ultrahangon ment a kovetkezo:

szonográfus: itt van két ciszta ..

én: az nem árt a babának, ha cisztám van?

szonográfus: a baba agyában van a ciszta jobb és bal oldalon, latja?

hat engem ott levert a viz rogton!! a papirra azt irta, hogy a plexusban felritkulások találhatok.

rogton felhivtam a nodokim, aki probalt nyugtatni. egy het mulva elmentem hozza, akkor mar csak a bal oldalon volt neki.

a nodokim beutalt a korhazba, mondta, hogy ne lepodjek meg, ha nem fog semmit talalni a doki, mert lehet fel fog szívódni, de biztos, ami tuti, ha megmarad, akkor kell magzatviz vizsgalat.

neten utana olvastam, de semmi ertelmeset nem talaltam, csak hogy fel fog szivodni.. de semmi, hogy mi van ha nem, vagy egyaltalan..

elmentem a korhazba, es felszivodott.. es amikor az orvos ot perc hummoges utan (azt hittem azert hummog mert baj van) kijelentette, hogy ő ugyan semmit nem lat, minden rendben van, elfutotta a szemem a konny.

az a lenyeg, hogy akkor van baj, ha tartosan megvan, es 10 mm-nel nagyobb, akkor utalhat 18.as kromoszoma rendellenességre. azt mondtak gyakori (3%, szerintem a 3% nem gyakori, emiatt is paraztam, hogy miert hazudtak,hogy gyakori, amikor 3%).

szóval ez normális jelenség, nem kell megijedni, valszeg, amikor legkozelebb mesz mar nem lesz, vagy nem akkora lesz.

(19. heten vettek eszre nekem, 23 hetesen mar nem volt semmi, kb 21. heten tunt el az egyik, mert ugye az en fiúcskám rögtön kettővel kezdte :)

tényleg csak megnyugtatni tudlak, nehogy ok nelkul vegigeld feleslegesen azt az idegi kalvariat, mint en.

2008. nov. 10. 11:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Nekem már megvolt az amniocentézis, az lesz a biztos.

Addig míg az eredményem nem lesz meg, nem tudok nyugodt lenni, remélem minden rendben lesz.

Sajnos ezekről az orvosi szavakról semmit nem lehet találni a neten.

2008. nov. 10. 13:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Szió! Húgomnál is ugyanez volt a probléma,cisztát találtak kis kerilányom koponyájában. Neki is volt amniocentézis, semmi gond nem lett Mire meglett az eredmény, eltűnt a ciszta is. Most engem koponyaüreg tágulattal riogattak, 11mm. volt, aztán egy hét múlva eltűnt hála istennek, vagyis összement. Ne aggódj, az uh sem egyforma, és a ciszta igen gyakori és felszívódik! 32 hetes kismami. Ja és kereszetlányom szép egészséges és 2 és fél éves!
2008. nov. 10. 13:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, de nekem nem irták konkrétan a cisztát, hanem csak amit az elején írtam.

Helyesebben: felritkult szerkezetű echogen plexusok

2008. nov. 10. 14:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Már sok idő eltelt a kérdésed kiírása óta, ha van kicsit időd, megtennéd, hogy leírod, mi lett a felritkult szerkezetű plexus diagnózis eredménye?

Második babámat várom, most jöttem meg a 18. heti genetikai UH-ról és hasonló diagnózist kaptam, két hét múlva kontroll. Kicsit aggódom, bár az ultrahangos azt mondta, hogy előfordul és elmúlik.

Nagyon hálás lennék, ha leírnád, nálatok hogy volt.

2010. dec. 16. 16:23
 6/6 anonim válasza:
Kedves kérdező, én is kíváncsi lennék, hogy mi lett a történeted vége! Leírnád légyszi!
2013. jan. 24. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!