Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül egy sima...

Mennyibe kerül egy sima ultrahang és hol, ahol ki tudják deríteni a gyerek nemét?

Figyelt kérdés

Voltam ma sztk-ban, és azt állította a doki, hogy nekik csak hüvelyi UH van, és azzal semmit nem lát. BP.X.ker

14 és fél hetes vagyok.

Totál kiakadtam!

Szóval el szeretnék menni valahova, lehetőleg nem 10ezer forintért, mert annyiért látok babamozikat.

És arra szükségem sincs, mert 12 hetesen volt kombinált tesztem.

Budapesten szeretnék menni, ha lenne valami jó tapasztalatotok valahol...

Köszi

2011. dec. 29. 15:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

1.válaszoló vagyok

Nekem a kislányomat 12 hetesen a kisfiamat 14 hetesen mondták meg és egyiknél sem tévedtek. Sima uh-n nézték őket.

2011. dec. 29. 17:45
 12/29 A kérdező kommentje:

Már 12 hetesen is 90 %-ra mondták, mért ne látnák most?

Nem mindenhol ratyi gépekkel nézik, mint pl sztk, ahol meg is mondta a doki, hogy bocs, de itt ez van :S

Én kíváncsi vagyok a nemére, ha más nem, akkor ....

És azt sem hiszem, hogy egy baba 1 órán keresztül csak egy helyben lebegne, főleg akkor, ha van még helye mocorogni!

Nekem folyamatosan aktívkodott eddig az összes UH-n.

Köszi annak, aki a kérdésre válaszolt!

És boldog új évet!

2011. dec. 29. 17:52
 13/29 anonim ***** válasza:
81%

Ertsd mar meg kerlek, amit a tobbiek mondanak.

Ha nem ugy fekszik a baba, hogy megfelelo szogben lasson a doki a laba koze, akkor nem fogja neked megmondani a nemet a legprofibb orvos sem a legprofibb geppel sem. A hata kozepebol es a fejkorfogatabol nem fogja tudni kitalalni, ha tegyuk fel epp mondjuk a koldokzsinort szorongatja a laba kozott es egyszeruen nem lat ala.

Ez nem a terhessegi koron mulik, igen, a 12. hettol mar valoban meglathato, mert akkor mar kezdenek kialakulni a nemiszervek, viszont ha nem latni oda, mert takarasban van a nemiszerv, akkor nem latni oda es kesz.

Es nem, a maganorvos sem fogja fel napon keresztul nezni, vagy visszahivni haromszor 3000-5000 forintert (vagy nem tudom, hogy mennyiert akarsz menni tiz ezer alatt) a kismamat, ha egyszeruen a baba fekvese miatt nem latja a nemet.

Sot, lehet, hogy elmesz 4d-s uhra, ahol kb 50-60 perc a vizsgalat, ha ezalatt nem ugy fekszik es nem ugy fordul, akkor szinten nem fogjak tudni megmondani. OK, adnak neked csokit, hatha felporget, megkernek, hogy forgolodj, setalj, de ha ettol nem valik lathatova, amire kivancsi vagy, akkor nem lathato. Ennyi.

Persze, ennyi idosen mar siman lathato, ha jo a fekves, nem nem 100%, hogy jo a fekvese a babanak. Ez nem rajtad mulik, nem az orvoson es nem a gepen.

Az, hogy 14 hetesen huvelyi uh van tenyleg furcsa.

Egyebkent a problemara harom megoldas van:

1. 4d-s uh, ami ugye 10 korul van

2. keresni egy magandokit egy rendelesre, szivesen megnezik igy, viszont Bp-en magandokis uh szerintem szinten 7-8 ezer korul van es nem is egy hosszu vizsgalat lesz, szoval akkor mar inkabb magandoki

3. ugyeleten hazudsz valamit, hogy van valamilyen problemad es megneznek uh-val, a dokit megkerheted, hogy nezzen ra kozben a nemere. Ez ingyen van ugyan, de nem tul etikus sem a korhazzal szemben sem, sem a tobbi beteggel szemben sem, akiknek esetleg valoban van valami problemajuk, en ilyet kamuzni sem mernek, mert nem festenem falra az ordogot, illetve egyaltalan nem biztos, hogy az orvosnak lesz kedve ott ezzel foglalkozni, tehat lehet, hogy siman azt mondja, hogy O nem nezi meg.

2011. dec. 29. 18:06
 14/29 A kérdező kommentje:

Te meg azt értsd meg, ha háromszor felülsz, és köhögsz kettőt, máris mocorog!

Ha nem mocorogna, akkor a 12 hetes genetikai UH-án ott feküdhettem volna akár 5 órát is!

2011. dec. 29. 20:06
 15/29 anonim ***** válasza:
70%
Hidd el, nekem is összevissza mocorgott, rúgkapált, ugrált. De a lába közé nem tudtunk látni, ez van. Nem tudom mi ezen olyan érthetetlen...
2011. dec. 29. 20:19
 16/29 anonim ***** válasza:
55%
Sőt, az egyik ismerősömnek a szülésig nem tudták megmondani, egyszer már a pénzét is visszaadták a 4d rendelőben...
2011. dec. 29. 20:20
 17/29 anonim ***** válasza:
77%
Miért akarod ennyire gyorsan tudni a nemét? Nem érsz rá megtudni később? Mi hajt ennyire? Mintha az életed múlna rajta...
2011. dec. 29. 21:47
 18/29 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem te nekem ne beszelj a mocorgasrol, van mar harom gyermekem egyreszt, masreszt a szakmailag is van kotodesem a terhesgondozashoz es a szuleszethez.

Borzaszto stilusod van, ne haragudj.

Egyszeruen ez hihetetlen.

Ha ennyire tudni szeretned a nemet es ilyen tudalekos vagy, akkor ne akarj sporolgatni 10 ezer forintot, vegyel sajat magadnak egy UH gepet es nezd meg magadnak. Ha belejossz, akkor vallalhatnal feketen korai nem megallapitast is, talan meg az uh gep arat is megkeresned rajta, biztosan sokan igenybevennek a szolgaltatasaidat, hiszen nagyon profi vagy es rendkivul kedves.

Tovabbi szep babavarast!

Udv:

Bea

2011. dec. 29. 21:57
 19/29 A kérdező kommentje:
Szegény utolsó, sajnálom, hogy ideges vagy! Többet kéne pihenned! Szerintem ne is olvasgassál itt :)
2011. dec. 29. 22:13
 20/29 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Kérdező,

szerintem ne írj ide, ha senkinek a válaszát nem tudod elfogadni, és már egy erősen rögzült prekoncepcióval a fejedben mész szembe mindenki tapasztalatával. Nos, akkor fizesd ki a 10 ezret, egyél egy tonna csokit, tüsszents, vagy amit szeretnél.

2011. dec. 29. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!