Hány kilót szabad egy kismamának megemelnie?
Ez sok mindentől függ...
Én pl sokat megyek le-fel a társasházban kb 20-25 kilóval felpakolva (nagyobb gyerek + babakocsi + cuccok a boltból).
De nem vagyok szerencsére veszélyeztetett meg már előtte is megvolt az erőnlét ilyen szempontból :)
Van akinek mondjuk fel sem szabad kelni, hát nekik pl még egy szatyor a boltból sem tesz jót, ha cipelni kell.
szia
második terhesség, nyitott méhszáj - 2 kg lehetett emelnem. A "nagy" 2 éves fiam 11 kg volt, rendszeresen emelgettem.
Mindenki kiakadt mikor mondtam, hogy én rendszeresen piacra, üzletekbe járok, simán hazaviszem hátizsákban a 10-12 kilót szinte naponta. A háziorvosom is hogy jézusmária, ilyent ne csináljak. Na jó, de enni kell, vásárolni kell, mozogni kell, én összekötöm a kellemest a hasznossal. És miután a veszélyes munkahelyemről kiírtak, még azt sem tudom elvárni, hogy a férjem menjen el bevásárolni, a napi 10 óra munka mellett, után.
Szóval én azt mondom, várandós vagyok, nem beteg és nem sérült, tehát azért ne húzzam ki magam mindenből a babára hivatkozva.
Ja és szőnyegporoláson kívül az egész takarítást egyedül csináltam végig - szőnyeget egyszer poroltam életemben, amikor férjem lába eltörött és 2 hétig fekvőgipsze volt. Sokmindent nem várok el amúgy takarítás terén, de ez szerintem simán férfimunka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!