Mit jelent az, hogy a kismamának nem szabad rácsodálkozni bizonyos dolgokra? Bov. Lent.
Ez egy babona. Nekem is mondták, hogy ne nézzek csúnya dolgokat mert a babának árt.
Pl. Egyszer néztem egy varangyot, jött apósom és teljesen lerökönyödött hogy ne nézzem már, mert még megárt. Hogy mit árt azt én sem értem. Anyósom meg mondta hogy csodálkozzak rá nagyon szép kisbabákra és akkor az enyém is ilyen lesz.
Csodálkozzak rá- értsd bámuljam meg.
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy ha rácsodálkozol valami állatra olyan lesz a kicsi: nyúl száj, malac orr.......
Hülye egy babona.
Az ilyenektől falramászok :) ne haragudj, de ez van.
Barátokkal kint voltunk a természetben (még korábban, melegebb volt), és a szendvics csomagolását gyömöszöltem be a zsebembe. Rámszól a pár hölgytagja, hogy ne tegyek semmit a zsebembe, mert foltot hagy a babán...
Ugyancsak ő mind etetne mindennel, merthogy nem hiszi el, hogy nem kívánom, és ha kívánom, akkor pedig ennem kell, mert másképp elmegy a baba... de nem érti, hogy nem szégyellem, én TÉNYLEG nem voltam, nem vagyok kívánós.
Arra kíváncsi leszek, hogy majd a terhessége alatt hogy fog viselkedni :) de ő még fiatalka, csak jövőre-jövőutánra tervezik a babát.
Most, hogy &gy mondjatok, mama szokta mesélni, hogy amikor terhes volt megijedt egy patkánytól, combjára csapott...
A nagybácsim combján egy óriási sötétbarna folt van(sokszor még a rövidgatya aló is kilátszik, és valami olyasmit mondott még, hogy ott más a szőr is(patkányszőr)
Na de nekem is hihetetlen......
De a régi babonák azért még köztünk élnek.
Sokszor jó elhallgatni, hogy a múltban mibe hittek. Én szeretem ezeket az elmeséléseket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!