Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mivel édesítitek az ételeket,...

Mivel édesítitek az ételeket, italokat terhesség alatt?

Figyelt kérdés

19 hetes terhes vagyok és nem egy nádszálvékony alkat. (183 cm, 93 kg) Eddig szerencsére és nagy meglepetésemre, nem híztam, vagy mostanra talán 1 kg-t.

Nem szeretnék mesterséges édesítőkkel édesíteni, de a fehércukrot sem tartom jó megoldásnak. Igyekszem mézet használni, de mi a vélemény a barna és a gyümölcscukorról? Vagy a természetes édesítőkről, mint Stevia, vagy Xilit, nyírfacukor? Ezek nem hízlalnak, de mégsem 200FT-os folyékony édesítők...

Tapasztalatok? Vélemények?

2011. dec. 19. 09:19
 1/9 anonim ***** válasza:
A méz, és a gyümölcscukor szerintem jó. Mesterségest nem használnék.
2011. dec. 19. 09:30
 2/9 anonim ***** válasza:

A barna cukor rendben van, szerintem.

De szerintem ne görcsölj rá erre a hízás dologra!

A szénhidrátokra figyelj. Nem baj, ha bajor rozskenyeret eszel, vagy Abonettet időnként, az is sokat segít. És persze sok zöldség, sok husi a szénhidrátok, édességek helyett. Az eleve nagyobb súlyúak nem híznak korántsem annyit, mint a vékonyak.

2011. dec. 19. 09:32
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, csak úgy tudom, hiába egészségesebb a barnacukor és a gyümölcscukor, ha úgyanúgy hízlal... Ezért jólenne valami természetes édesítőt használni. Melyikről van tapasztalatotok, Kismamák? :)
2011. dec. 19. 09:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Én eddig is nádcukrot illetve nyírfacukrot (xillitet) használtam. Első terhességemnél diabéteszem volt, akkor még nem ismertem a nyirfacukrot. Most, hogy már tudom, hogy ezt cukorbetegek is használhatják, mert csak 7 a glikémiás indexe, ezt fogom használni. Nyilván nem a mézeskalácsba vagy a beiglibe teszem, abba nádcukrot használok, de a kávéba, teába, amibe kevés cukor kell, ezt rakom. A fiamnak is ezt szoktam a főzelékbe, teába néha. Fehércukrot már régóta nem vettem, még a sütibe is inkább nádcukrot teszek. Eszek elég fehér cukrot a kész ételekben (péksüti, stb)
2011. dec. 19. 09:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem tudod édesítés nélkül meginni? Pl. ha citromot teszel a teába de semmi édesítőt nem?
2011. dec. 19. 09:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Sajnos szeretem az édes ízt, nem tudom anélkül, de szeretném kevésbé hízlalósan és mégis egészségesen fogyasztani az ételeket/italokat. :)
2011. dec. 19. 10:57
 7/9 anonim ***** válasza:

A barna cukor, nádcukor ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a sima. Fruktóz-gyümölcscukor édesítőereje nagyobb, tehát kevesebb kell belőle, nem annyira javasolnám.

A xilit / nyírfacukor jó ötlet, kevesebb benne a kcal, ch, mint a cukorban, de azért a testalkatod miatt próbálj meg minél kevesebb akármivel készült édességet enni. Meg a fehér lisztet is hanyagold, amennyire tudod!

Amúgy gratula az 1 kg-hoz! Gondolom annak is örülnél, ha kevesebb lennél miután megszülsz, mint amennyivel teherbe estél:)

2011. dec. 19. 12:48
 8/9 anonim ***** válasza:

a xilit, nyírfacukor a legtutibb. az íze is szuper, és az élettani hatása is. csak az ára nem. de szerintem megéri, és később a babának is érdemesebb azt adni, mint a sima kristálycukrot.

én a steviát is próbáltam, de nekem nem jött be az utóíze, szabályosan öklendeztem tőle. szerencsére a totyogóm szerette, így ő kapta meg végül.

a fruktóz, vagyis gyümölcscukor sem rossz, de nagyobb a glikémiás indexe, mint a nyírfacukornak.

a méz pedig lehet, hogy természetes édesítő, és így egészségesebb is, de majdnem ugyanúgy hízlal, így alig jobb, mint a kristálycukor.

2011. dec. 19. 14:57
 9/9 anonim ***** válasza:
A méz is hizlal.
2011. dec. 19. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!