Mivel édesítitek az ételeket, italokat terhesség alatt?
19 hetes terhes vagyok és nem egy nádszálvékony alkat. (183 cm, 93 kg) Eddig szerencsére és nagy meglepetésemre, nem híztam, vagy mostanra talán 1 kg-t.
Nem szeretnék mesterséges édesítőkkel édesíteni, de a fehércukrot sem tartom jó megoldásnak. Igyekszem mézet használni, de mi a vélemény a barna és a gyümölcscukorról? Vagy a természetes édesítőkről, mint Stevia, vagy Xilit, nyírfacukor? Ezek nem hízlalnak, de mégsem 200FT-os folyékony édesítők...
Tapasztalatok? Vélemények?
A barna cukor rendben van, szerintem.
De szerintem ne görcsölj rá erre a hízás dologra!
A szénhidrátokra figyelj. Nem baj, ha bajor rozskenyeret eszel, vagy Abonettet időnként, az is sokat segít. És persze sok zöldség, sok husi a szénhidrátok, édességek helyett. Az eleve nagyobb súlyúak nem híznak korántsem annyit, mint a vékonyak.
A barna cukor, nádcukor ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint a sima. Fruktóz-gyümölcscukor édesítőereje nagyobb, tehát kevesebb kell belőle, nem annyira javasolnám.
A xilit / nyírfacukor jó ötlet, kevesebb benne a kcal, ch, mint a cukorban, de azért a testalkatod miatt próbálj meg minél kevesebb akármivel készült édességet enni. Meg a fehér lisztet is hanyagold, amennyire tudod!
Amúgy gratula az 1 kg-hoz! Gondolom annak is örülnél, ha kevesebb lennél miután megszülsz, mint amennyivel teherbe estél:)
a xilit, nyírfacukor a legtutibb. az íze is szuper, és az élettani hatása is. csak az ára nem. de szerintem megéri, és később a babának is érdemesebb azt adni, mint a sima kristálycukrot.
én a steviát is próbáltam, de nekem nem jött be az utóíze, szabályosan öklendeztem tőle. szerencsére a totyogóm szerette, így ő kapta meg végül.
a fruktóz, vagyis gyümölcscukor sem rossz, de nagyobb a glikémiás indexe, mint a nyírfacukornak.
a méz pedig lehet, hogy természetes édesítő, és így egészségesebb is, de majdnem ugyanúgy hízlal, így alig jobb, mint a kristálycukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!