Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes vagyok, de már annyi...

5 hetes vagyok, de már annyi minden érte szegénykémet. Nálatok is volt ilyen?

Figyelt kérdés
Van már egy két éves fiam, ő első terhesség volt, nála nem voltam ilyen félős, de azóta két spontán vetélésem is volt, ezért most duplán izgulok. A peteérés hetében kihúzták a fogamat, a lidokainos szuritól rosszul is lettem egy kicsit. Majd a következő héten egész éjszakán át hányós-hasmenős vírus, másnap algoflexet vettem be, mert algopirin nem volt itthon. Most valami garatgyulladásom van, a doki algopirynt írt, napi 4*1/2-et, de most látom a dobozán, hogy nem lehet szedni az első és az utolsó trimeszterben. (pedig én is úgy tudtam a fiamnál, hogy lehet). Azért írta (lázam nincs) hogy a gyulladást valami lehúzza a torkomról, mert ha holnapig nem javul, akkor cedax (antibiotikum). Ráadásul a szemem is bedurrant, kötőhártya szerű, arra a fiam tobrexéből csepegtettem. (neki is kötőhártyája van, tőle kaptam mindent :o( ) Hétfőn megyek a dokihoz, de már kivagyok teljesen, hogy nem elég a két vetélés miatt izgulnom, hogy ez hogy sikerül, még ilyen hülyeségeket is csinálok (akarva-akaratlanul). És a már elcsépelt kérdés: szerintetek ezektől ilyen idősen lehet valami baja a babának???? Most minden összejött :o(
2011. dec. 16. 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha életben van, akkor semmi baja nem lehet. Az ekkor őt érő ártalmaknál a "mindent vagy semmit elve érvényesül" (vagyis nem árt, vagy megöli), mert nagyon fiatal a terhesség. Majd a dokid elmeséli.
2011. dec. 16. 13:35
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

én nem szednék nem csöpögtetnék innentöl semmit sem.

antibiotikum a legrosszabb ami lehet.

de elvileg minden gyógyszertartalmu készítménynek lehetnek mellékhatásai a baba szerveinek a kifejlödésében.

egyszerüen semmit nem vettem be.

nekem is volt hányos fosós vírusom, egy délután ültem a wc fölött, és 10 hetes terhes voltam.

barátnöm meg olyan lázas volt, hogy hütöfürdözött de nem vett be semmit.

2011. dec. 16. 13:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm fiatal terhesség során makacs torokgyulladást kapott. Ő antibiotikumot szedett és sok C-vitamint. A doki azt mondta neki, ezektől semmi bajnem lesz. Már a terhesség vége felé jár, minden rendben van vele és a babájával.
2011. dec. 16. 13:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi nektek! Én is így tudom, ahogy az első válaszoló, de sokan mást mondanak, azért is írtam ki a kérdést.

A hányósfosós éjszaka nem szedtem semmit, de másnap olyan rosszul voltam, hogy muszáj volt bevennem valamit, akkor még nem tudhattam a terhességről sem.

Most gondolom nemhiába mondta a doki, hogy a gyulladást valaminek le kell vinnie, nem egy sima megfázás, mikor tegnap alig tudtam beszélni, úgy fájt a torkom, örülök, hogy egyáltalán nem egyből adta az antibiotikumot. Úgy tudom, hogy egy kötőhártya gyulladás pedig nem múlik el gyógyszer nélkül. Így azt én nem merem megtenni, hogy semmit ne szedjek rá, főleg a szövődmények miatt, illetve hogy a fiamat is visszafertőzhetem.

2011. dec. 16. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg. Élvezd inkább a várandósságot.
2011. dec. 16. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Az antibogyó nem árt, nekem bébi előtti hetekben műtötték a fogam és tömték, tonna gyógyszert ettem. 18. hétben járunk, azt mondta minden orvos, hogy 6. hétig nem kap ezekből a dolgokból semmit.
2011. dec. 16. 16:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Most volt nemrég Czeizel Endre műsora a "9 hónap" a tv-ben, ez egyébként minden szombaton van, de a legutóbbi adásban pont erről beszélt, hogy mit szabad, vagy nem szabad szedni! Azt mondta, ha lázas a kismama és semmit nem szed be rá, akkor majdnem biztos, hogy baja lesz a babának, míg ha beszed bármi lázcsillapítót, akkor 0,1 % hogy baja lesz! Ezt mondta pl a migrénről is, hogy ilyenkor be KELL szedni valamit az anyukának, mert ha nem akkor a migrén miatt 4x akkora esélye van a végtaghiányos babának, mintha nem szed be semmit!

Szóval szerinte inkább szedjünk be valamit, fejfájás, láz, vagy gyulladás esetén, mert ha nem, azzal többet ártunk csak!

De nézd meg te is:

[link]

2011. dec. 16. 18:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Válaszolva a kérdésedre: NEM lesz baja a babádnak!

2011. dec. 16. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!