A 9 hónap alatt hányszor kell a védőnővel találkozni?
Őszintén szólva az eddigi védőnő sem csinált semmit, ráadásul egy 25 éves csajszi volt, aki még nem szült, élettapasztalata sincs annyi, mint egy idősebbnek, tehát tök felesleges volt vele konzultálnom, de azért eljártam hozzá, hogy nehogy ezért ne kapjak pénzt. Másrészről meg kb 500m-re van, így egy sétának is jó volt.
Decemberben búcsút intettek neki, így új védőnőt kellett keresnem. Bár a régi szerint majd keresni fognak (3 hete senki sem keresett)- persze.
A héten felhívtam őket, mert a régi védőnőmmel úgy beszéltük meg, hogy karácsony előtt még találkozzak mindenféleképpen az új védőnővel. Az új védőnő majdnem ordítva közölte velem, hogy ő idén már nem foglalkozik a volt kolléganő kismamáival, púp a hátán az egész, majd hívjam januárban, különben is ő jövőhéttől szabira megy, mert ha nem tudnám Karácsony lesz.
Persze azt nem mondtam, hogy ilyen szolgáltatással nekem terhesen meg még inkább púp az egész kóceráj a hátamon...
Az előzővel sem találkoztam túl sokat, kétszer volt kint, és kb. 3-szor voltam nála. Ennyi alkalom elég?
Januárban max. egyszer tudok elmenni, mert utána már szülök, vagy ki tudja, lehet már egyszer sem...
Tényleg kell 4 pecsét a védőnőtől is?
Dokihoz járok rendszeresen 3-4 hetente, azzal nincs probléma.
E miatt ugye nem fogok elesni a támogatásoktól?
Köszönöm a válaszokat!
Akkor nem parázok annyira, még egy pecsétet azért beszerzek, valamikor úgyis kell találkoznom az új védőnővel.
Nekem első baba lesz, így még nem vagyok olyan rutinos, de az egész védőnős dolgot úgy ahogy van, tök feleslegesnek tartom! Amúgy is a hátamon feláll a szőr, hogy egy tök idegent beengedjek a lakásomba, az életembe, aki majd beleszól a gyerekem nevelésébe.
ÉN 11-12hetesen voltam először és utána 4-5hetente szülésig. Mindhárom terhességemnél.
De nekem rendes védőnőm van, nekem nem nagy teher volt eljárni hozzá, közel is van! :)
De egyébként nem kell tőle 4pecsét.
Jó nagy ... lesz az új védőnőd-szegényke!! Pedig ha megvan a baba és hazamész vele, másnap, vagy harmadnap ki kell menni, 6hetes koráig hetente, 6hós koráig utána havonat!!! Ez így van - de szerintem senkihez sem ment ki a védőnője ennyiszer.
Nekem 4hétig jött hetente, csak mert nagyon kissúlyal született a baba, szerintem nem jött volna annyirszor. De viszont hívott sokszor, hogy hogy vagyunk, hogy hízik a pici.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!