Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 9 hónap alatt hányszor kell...

A 9 hónap alatt hányszor kell a védőnővel találkozni?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva az eddigi védőnő sem csinált semmit, ráadásul egy 25 éves csajszi volt, aki még nem szült, élettapasztalata sincs annyi, mint egy idősebbnek, tehát tök felesleges volt vele konzultálnom, de azért eljártam hozzá, hogy nehogy ezért ne kapjak pénzt. Másrészről meg kb 500m-re van, így egy sétának is jó volt.

Decemberben búcsút intettek neki, így új védőnőt kellett keresnem. Bár a régi szerint majd keresni fognak (3 hete senki sem keresett)- persze.

A héten felhívtam őket, mert a régi védőnőmmel úgy beszéltük meg, hogy karácsony előtt még találkozzak mindenféleképpen az új védőnővel. Az új védőnő majdnem ordítva közölte velem, hogy ő idén már nem foglalkozik a volt kolléganő kismamáival, púp a hátán az egész, majd hívjam januárban, különben is ő jövőhéttől szabira megy, mert ha nem tudnám Karácsony lesz.

Persze azt nem mondtam, hogy ilyen szolgáltatással nekem terhesen meg még inkább púp az egész kóceráj a hátamon...

Az előzővel sem találkoztam túl sokat, kétszer volt kint, és kb. 3-szor voltam nála. Ennyi alkalom elég?

Januárban max. egyszer tudok elmenni, mert utána már szülök, vagy ki tudja, lehet már egyszer sem...

Tényleg kell 4 pecsét a védőnőtől is?

Dokihoz járok rendszeresen 3-4 hetente, azzal nincs probléma.

E miatt ugye nem fogok elesni a támogatásoktól?

2011. dec. 15. 15:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem kell járni egyáltalán, ha nem akarsz - elég a nőgyógyásztól az igazolás, hogy részt vettél terhesgondozáson - nem esel el semmilyen juttatástól
2011. dec. 15. 15:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Így igaz, a védőnőnek semmi köze a juttatásokhoz, ahhoz csak 4 orvosi pecsét kell. Felejtsd el az ártónőket - én csak így hívom őket, idióta egy társaság, azok gyűjteménye, akik nulla iq-val rendelkeznek és semmi más iskolát nem tudnának elvégezni, mert máshová követelmény hogy képes legyen gondolkodni... Bocsánat, biztosan vannak nagyon ritkán kivételek, akik erősítik a szabályt, csak én még nem találkoztam velük. Tőlük borzasztóan sajnálom azt a pénzt, amit az adófizetői forintokból kapnak... Inkább adnák oda az egészségügyben dolgozó egyéb embereknek, pl. ápolóknak, mert azok baromira alul vannak fizetve, pedig rajtuk aztán tényleg múlik a betegek jóléte, míg egy védőnő csak a levegőt rontja, meg az egészséges anyai ösztönt. :-(
2011. dec. 15. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:
én úgy tudom egy pecsét mindenféleképp kell, de nem biztos sajnállak, hogy ilyen védőnőd van, velem is egyszer megcsinálta az enyém, hogy fintorgott, mert nem adott napon mentem mikor lehetett volna, hanem egy másikon, elmondtam a véleményem, hogy nem abból áll a napom, hogy állandóan hozzá járjak, és megértette, azóta kenyérre lehet kenni. szerintem jó ha mész egyszer-kétszer mert ha kérdésed van ő tud segíteni, jó a doki is biztos, de szülés után a védőnőd fog kimenni hozzád, nem az orvos
2011. dec. 15. 15:33
 4/13 anonim ***** válasza:
utolsó 15:33-as vagyok, azt elfelejtettem, hogy nálunk kérik az egy védőnő pecsétet, lehet, hogy máshol nem
2011. dec. 15. 15:36
 5/13 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudtam, hogy 4 védőnői látogatás szükséges.

Amúgy részvétem, nekem nagyon sokat segít a védőnőm, és csípem nagyon.

2011. dec. 15. 15:43
 6/13 anonim ***** válasza:

első vagyok - nem kell a védőnőtől semmilyen pecsét, csak az, hogy kiadja a kiskönyvedet

már nem az első terhességem, tapasztalatból mondom - amikor tgyást, egyszeri anyaságit stb-t igényelsz, csak a nőgyógyász által kiadott igazolást kérik, semmi más védőnői dolgot

2011. dec. 15. 16:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az elsőnek, én is a harmadikat várom, van már némi gyakorlatom a hivatalos dolgok intézésében, semmi nem kell, csak az orvos igazolása, védőnőtől nem kell vinni semmit!!! A kiskönyvet a védőnő adja ki, de ennyi. Amúgy épp a 12 hetes uh-n nevetett jót a dokim, még mindig nincs kiskönyvem, de szerencsére neki pont ugyanaz a véleménye a védőnőkről, mint nekem, szóval nem piszkál érte, mondta, hogy majd ha lesz kiskönyv, visszamenőleg beír mindent, a számítógépben úgyis ott van minden vizsgálati adat. :-)))
2011. dec. 15. 16:18
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van, második babámat várom.
2011. dec. 15. 16:28
 9/13 anonim ***** válasza:

Ez egy érdekes kérdés,nekem van magán dokim de azt mondták hogy az ő pecsétje nem elég,ezért tehát el kell mennem egy körzeti nőgyógyászhoz aki ad pecsétet de csak akkor ha előtte elmegyek a védőnőhöz.Nálunk a védőnőhöz havonta kell menni mert ha nem, szólnak hogy legyek szives befáradni.Ami még érdekes hogy terhes tanácsadás a körzeti dokival csak két hetente van fél 8-tól fél 9-ig,közben pedig olyan sok a kismama hogy be sem lehet férni a váróba,kint a folyosó is tele van és kb 1-2 perc jut egy kismamára.Én nagyon utálom ezt a helyzetet!Így tök értelmetlen az egész,mert tényleg nem tudnak rendesen foglalkozni velünk,nekem pl.még csak egyszer mérték meg a vérnyomásom,egyszer nézték meg a vizeletem,szívhangot még egyszer sem hallgattak mert az már nem fért bele az idejükbe.Hát nálunk elég siralmas a helyzet!

29hkm

2011. dec. 15. 16:41
 10/13 anonim ***** válasza:
nálunk is úgy van havonta kell menni a védőnőhöz, a körzeti nőgyógyász is havonta jön tanácsadásra
2011. dec. 15. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!