Rh negativ verem van es ez a masodik terhesegem mi a velemenyekek lehet e gond a babaval?
Az első terhességed után kapnod kellett anti-D-t!
Azt hiszem legalább is...,így nem lehet semmi gond.
Nem egészen van ugy, ahogy írják.
Az elsö terhesség alatt folyamatosan kellett nézzék az ellenanyagtermelésed. A szülés után meg kellett vizsgálják a babád vérét, vagyis vércsoportját. Ha a kicsi negatívos, nem kell adniuk antiD-t. Ha a kicsi pozitív, akkor 72 órán belül adniuk kell antiD-t. Ha az elsö terhesség vége abortusz, vagy vetélés, akkor mindenképp kell adniuk antiD-t.
Ez az eset akkor van, ha B- a véred.
Kaptál elsö terhesség után antiDt?
Az utolsó írja jól, de bármilyen negatív anyai vércsoportnál így van.
Nekem pl. pont B negatív, az előző terhességemnél, vagyis szülés után nem kaptam Anti D-t, mert a kisfiam 0 negatívos lett (a 0-át az apukájától, a negatívot meg tőlem örökölte, mert a férjem 0 pozitív).
Most várom a másodikat, kicsi az esély, hogy megint negatívos lesz a pici, de majd megnézik szülés után, terhesség alatt meg ugye az én véremben az ellenanyag termelést háromszor.
Biztos, hogy nem lesz gond sem nálam, sem nálad, ezen nem kell feleslegesen izgulni!
Sok negatív vércsoportú kismama van, de nincs ebből gond, csak a háromszori szúrást kell kibírni, ami nekünk kötelező.
Utolsó vagyok, még annyit, hogy ha esetleg gondot jelez a vérvétel a várandósság alatt, akkor havonta kell kontrollálni az ellenanyag termelést.
De ez elvétve fordul elő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!