7 hetes terhes vagyok. Ha nagyon fáj a fejem, bevehetek egy Algoflexet?
Szia!
Nekem meg azt mondták a patikában,hogy semmilyen recept nélküli gyógyszert nem adhatnak erre,terhesnek.A háziorvosom írt fel algopyrint és azt lehet szedni.Áll.ez nem jut át a placentába.A nődokim is ezt javasolta.De én tűrtem inkább-igaz kiváltottam a gyógyszert,de sosem vettem volna a szívemre ha vmi baja lenne és tudnám,hogy gyógyszert szedtem..Amúgy inkább sztem homeopátiás szert kellene keresgélned ,azt lehet terhesség alatt szedni.25hetes kismama
Szia!
A helyedben az első három hónapban nem vennék be semmilyen fájdalomcsillapítót! Inkább feküdj le, és maszírozd meg a fejed. Nekem is volt az elején fejfájásom, majd megőrültem, de nem vettem be gyógyszert. Az összes betegtájékoztatóra az van ráírva, hogy az első három hónapban nem lehet beszedni. Én már 15 hetes vagyok, 2 napig nagyon fájt a fejem, de még most sem mertem bevenni egyiket sem. De te tudod!
Egyik ezt mondja,a másik meg azt...!
Hidd el,hogy egy-két szem gyógyszer biztos,hogy nem árt!
Szia!
Terhességben nem szabad semmilyen pyrinszármazékot szedni!!!
Főleg a fogantatás körül,és az első pár hétben.De ezt akármilyen dokinak is tudni kellene.Mert azonkívül,hogy eszi a vörösvérsejteket,akadályozza egyfajta zsirsav termelődését ami a megtapadáshoz szükséges hormonoknak kell.Magyarul,vetélést okozhat.1-2 szem biztosan nem árt,de nem vagyunk egyformák van akinek kevesebb is elég hogy elvetéljen,jobb nem szedni.A barátnőm fogfájásra szedte,és a 7-ik héten ment el a baba,méghozzá minden görcs nélkül,mert nem tudott rendesen megtapadni.Mi akkor néztünk utána a doki javaslatára,hogy mennyire károsak lehetnek ezek a szerek.
Paracetamol tartalmú szert lehet csak biztonsággal bevenni,de abból is keveset.Pl:Panadol,rubophen...stb...
Boldog babavárást,üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!