Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Súlyos székrekedésre mi a...

Súlyos székrekedésre mi a megoldás? Van valami enyhe hashajtó, amit szedhet kismama?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy nekem terhesség előtt is problémáim voltak a székeléssel ( heti 1 alkalom nem valami sok ). Most a terhesség elején egész jól beállt, volt egy napi ritmusom és ha nem is minden nap, de 2-3 naponta eltudtam menni reggel wc-re egy 3in1 elfogyasztása után. A 22. heti vérvétel eredménye, vashiány. Írt fel az orvosom vastablettát, de az köztudott fogja a székletet. Amióta elkezdtem szedni ( már abba is hagytam ), nem tudok elmenni wc-re, de már nagyon szenvedek miatt. Ingerem van, de semmi és ez eléggé aggaszt. Gyümölcsöt, zöldséget eszek és viszonylag sokat is iszom. Tipp, hogy megoldjam?

Válaszokat előre is köszönöm!

2011. dec. 12. 13:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Bioboltokban kapható: Útifű maghéj (1100ft). Nekem csak az segít. Minden rá van írva, én a Kismamában olvastam róla, és abszolút bejött. Gyorsan meg kell inni, naponta kétszer 1-1 kanállal vízben elkeverve, és egész nap meginni mellé minimum 2 l vizet. Ez a legkímélőbb megoldás, és nekem naponta első dolgom a wc-re menés, pedig előtte nagyon durván be voltam dugulva (én is vasat szedek). Próbáld ki!!!
2011. dec. 12. 14:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Ahogy az előző írta, nekem is az útifűmaghéj vált be. Végig szorilásom volt a terhesség alatt csak ez segített a bio boltban ajánlották.
2011. dec. 12. 14:39
 13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Szépen sorban próbálom is ki őket, kezdem a mai nappal! :)
2011. dec. 12. 15:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Nekem a dokim azt mondta, hogy igyak nyugodtan reggelente egy enyhe koffeines kávét. Azzal a babának sem ártok és magammal is jót teszek, mert nem fújódok fel stb.

Annyiban tartom, hogy két naponta engedélyezek magamnak egy koffeines kávét, egyelőre bevállt.

2011. dec. 12. 18:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem a görög joghurt vált be napi 2 doboz. Elég vészes volt, én is szedek vasat. Kb. 3 naponta tudtam wc-re menni, de az is kész gyötrelem volt . Szinte minden székletem véres volt.... :( mióta a joghurtot eszem reggel, este azóta nagyjából rendben vagyok. Nekem ez vált be. 22 hetes kismama
2011. dec. 12. 22:08
 16/18 anonim válasza:

Nekem a görög joghurt aszalt fügével jött be és az éhgyomorra 2nagykanál szilvalekvár két deci langyos vízben, reggelente. Ha kihagyom, akkor egyáltalán nem tudok elmenni wc-re. :(

25hkm

2011. dec. 12. 22:55
 17/18 A kérdező kommentje:
A koffeines kávé nem jó, mert nem igazán bírom... Eddig nekem ezt a célt szolgálta a 3in1. Tegnap azt a dulcolax hashajtót ajánlotta a védőnőm. Vettem, de azzal még várok. A joghurtnak az illatát se bírom, szóval ez se az igazi, de nagyon örülök, hogy ennyi tippet kapok és próbáltok nekem segíteni! Köszönöm!
2011. dec. 13. 09:07
 18/18 anonim ***** válasza:
2011. dec. 13. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!