Súlyos székrekedésre mi a megoldás? Van valami enyhe hashajtó, amit szedhet kismama?
Az az igazság, hogy nekem terhesség előtt is problémáim voltak a székeléssel ( heti 1 alkalom nem valami sok ). Most a terhesség elején egész jól beállt, volt egy napi ritmusom és ha nem is minden nap, de 2-3 naponta eltudtam menni reggel wc-re egy 3in1 elfogyasztása után. A 22. heti vérvétel eredménye, vashiány. Írt fel az orvosom vastablettát, de az köztudott fogja a székletet. Amióta elkezdtem szedni ( már abba is hagytam ), nem tudok elmenni wc-re, de már nagyon szenvedek miatt. Ingerem van, de semmi és ez eléggé aggaszt. Gyümölcsöt, zöldséget eszek és viszonylag sokat is iszom. Tipp, hogy megoldjam?
Válaszokat előre is köszönöm!
Vashiányra Krater Blue-t igyál, ez tele van vassal, én is ezt ittam terhesen, és annyira megdobta a vasamat, hogy szülés után sem kellett semmit szedjek (vérveszteség), és szorulásom sem volt tőle (pedig volt, hogy parafin olajat ittam előtte, hogy wc-ni tudjak, tehát én is szenvedtem a székeléstől).
Hashajtásra: Laevolac szirup éhgyomorra langyos vízbe (ezt szoptatáskor is lehet inni)
Lennmagot tegyél joghurtba (aktívia)
gyümölcs zöldségböl sem mindegy mit eszel
ami hashajót az a szilva, szárítva is és lehet kapni a gyógyszertárba tejcukrot az is hashajtó.
Ismerős a gond.
SAjnos nekem csak egy segített: vettünk egy gyógyszertrári pumpás beöntő készüléket, drága férjem naponta elkészítette a beöntést esténéként.
A nődokim riogatott, hogy így majd teljesen leállnak a bélbolyhaim a munkával, de eddig két terhességet kihordtam így, és néhány hónappal a szülések után elhagyhattam a készülék használatát.
Én gyakorlatilag minden "természetes alapú praktikát" kipróbáltam előtte, de nem segített. A hashajtókat meg nem akartam, mert az az egész gyomor és bélrendszert felbolygatja, míg a beöntés csak az alsó bélszakaszra gyakorol hatást.
A lenmag nem segít, az van otthon.
A hashajtót csak időlegesen alkalmaznám, ha már nagyon nagy a baj, mint most. Azért kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül a problémával... :s Elég kellemetlen dolog ez számomra.
Kedves első!
Krater Blue-t hol lehet venni és mi, hogy inni kell? Lehet kipróbálom...
gyógynövényboltban, gyógyszertárban lehet kapni!
Rajta van az adagolás, már nem emlékszem 4 éve volt aktuális.
De tényleg szuper volt, bevált nálam.
Kérdezz meg ott a boltban majd egy eladót, biztos ő is javasolja majd.
Olajos dolgokkal szerintem se próbálkozz, főleg ha nem kívánod, ne hogy meghányasson, mert aztán kész a baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!