Hány gyereket terveztek? Mit gondoltok mennyi gyermeket lehet bevállalni a mai világban?
Mi csak egyet akar(t)unk. Most a pocimban is van :)
Nekem van egy testvérem, páromnak két fél testvére, akikkel sosem élt együtt. Neki sem jutott több vagy kevesebb mint nekünk. Mióta terhes vagyok egyre többet jön szóba, hogy kellene majd egy tesóka és lehet, hogy lesz is, de ez még sok mindnentől függ. Remélem amire itt lesz az ideje jobbra fordul a helyzet!
én hármat szeretnék, a férjem meg rámhagyja. Sajnos még egy sincs, de még épp 30 évesek sem vagyunk. Hitel stb. nekünk is van, hogy anyagilag mennyire lenne megterhelő, azt csak az első után tudnánk megállapítani. De nem félünk. Ha valaki, akkor én tudom, hogy sokminden megváltozhat akár egyik napról a másikra is, és az én férjem mindig meg tudott saját magából újulni, ha a saját vállalkozása csődbe is megy a jelen gazdasági körülmények miatt, olyan jó szakember, hogy két kézzel kapkodnának utána még most is.
És szerintem - laikusként - nem kell messzire menni nyaralni, nem kell temérdek pénzt fizetni egy-egy táborért, hisz annyi játéklehetőség van már itt legalábbis, nálunk. Igaz, kell neki a pelus, meg a ruha, meg az iskolába mindig a pénz, de a férjemmel mindketten jóravaló emberek voltunk/vagyunk, akik fiatal korunkban sem ijedtünk meg a munkától, és eleve úgy tervezzük, hogy életrevalónak neveljük a gyerkekünket, olyannak, aki saját maga meg tudja teremteni a körülményeket és az anyagi forrást például az egyeteméhez (28 évesen most járok egyetemre). Nem is akarunk mindent a szájukba tenni, látom én az öcsémet, ahogy anyámék nevelik, soha semmi nem lesz belőle, mert mindig mindent megkap. A férjem egyedüli gyermek, a szülők lakása később a miénk lesz, szóval lesz, miből támogatni, kiházasítani 2-3 gyereket. Én nagyon bizakodó vagyok, és eddig láttam is, hogy tényleg, napról napra változik a helyzet. Ha egyik nap fogunkhoz vertük a garast, mert - szó szerint értve - nem volt kenyérre pénzünk, két hét múlva tele kosárral vásároltunk a multiban. Skóciai nyaralásunk előtt egy héttel (!!!) még nem volt meg a pénz az utazásra (150-200 ezer ft.)
Pontozzatok le, ha akartok, de nem lehetünk annyira beszürkültek, és befásultak, hogy azt higyjük, amilyen körülmények közé kerültünk, abban is fogunk elpusztulni! Hajrá, legyetek kicsit optimistábbak!
U.I. úgy mennék el a munkából szülni - nálunk, külföldön még két év az anyasági - hogy vissza se menjek, csak a három gyerek után, szóval minimális korkülönbséget akarok közöttük.
Utó U.I. ne tévesszen meg titeket a lelkesedés, Magyarországtól nem nyugatabbra, keletebbre lakunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!