Miket kell venni az első babának? Többi lent.
Májusban fogok szülni,de már most elkezdtem vásárolni,hogy ne egyszerre kelljen..így a pénztárcám sem érzi meg annyira!
A lista:
-Komplett babaszoba bútor /kiságy,pelenkázó,polc,kis szekrény,nagy szekrény,anyának szoptatós szék,tv-ez is anyának :),szőnyeg./
-Ágynemű garnitúra /paplan,párnahuzat,párna,lepedő,rácsvédő,baldachin-ennek tartó/
-2db gumis lepedő
-kókusz matrac
-1db vastagabb pléd
-pelenkázó lap
-szoptatós párna
-fali szőnyeg /ezt még nem biztos,lehet a melegebb falon lesz a kiságy!/
-Cumisüveg készlet /ez már megvan/
-Cumisüveg sterilizáló /ez már megvan/
-Kád,vízhőmérő,szobahőmérő,kis olló /ezek is megvannak/
-kád álvány
-pihenő szék a babának /ez jó lesz a nappaliba/
-mell szívó /ez is megvan/
-kis ágyra zenélő forgó /ez is megvan/
-játszó szőnyeg /ez is megvan/
-ruhák..ezekből van bőven,örököltem a tesómtól
-lázmérő,orrszívó porszívó
-kiskanál
-Babakocsi
Amiben a segítségeteket szeretném kérni,bébiőrt vagy légzésfigyelőt vegyek..külön szobába lesz a baba..de kb a mi ajtónktól 3lépés és ott az ő ajtója!
Mit gondoltok a listámról??
Első baba lesz,és kislány!
Szerintem légzésfigyelőt csak akkor érdemes venni, ha valami gond lenne a pici légzésével születés után, egyébként én feleslegesnek tartom. Bébiőr már hasznosabb, mert ha mondjuk kimész a lakásból,ha családi házban laktok, akkor hallod h fent van a kicsi és nem kell feleslegesen 5 percenként beszaladni, hanem tudod csinálni kint a dolgod.
Kókusz matrac se kell feltétlenül, legtöbb baba nem szereti mert sokkal keményebb,mint a sima szivacs.
Egyébként jó amiket írtál.
Szoptatós székre én nem adnék ki pénzt, erre a célra egy fotel, vagy ágy ami van otthon bőven megfelel.
A szoptatós székem is megvan,ami igazából nem az,a ysk-ben lehetett kapni ilyen fotel szerűséget,csak lábtartót kell hozzá venni!
Egyébként én sem adnák ki érte több 10ezer forintot!
Igen,én is hasznosabbnak tartom a bébiőrt,pláne hogy a légzés figyelőről csak rosszat hallottam,és kertesházban is lakunk így jól jön majd tényleg!
Köszi a válaszod.
Légzésfigyelőből is van bébiőrös, mi olyat vettünk.
Én lepedőből többet vettem, hogyha baleset van ne kelljen azonnal mosni. (mondjuk én utálok mosni)
Én így hirtelen a textil pelenkát nem láttam a felsorolásban, de itt van amúgy két jó kis link, amiben szerintem tök jól össze van foglalva:
A listádból én rengeteg mindent feleslegesnek tartok. Pl cumisüveg és a sterilizáló, a baldachin, a kád állvány (amíg kicsi volt, mi a mosdóban fürdettünk, utána pár hónapig kiskádban a fürdőszoba padlóján, egy éves korától meg zuhanyozik), a hőmérők, párna (a babának nem is szabad!), a pihenőszék (helyette szerezz be vastag plédet, vagy még jobb egy birkabőrt, az puha és természetes anyagú, ahova mész a lakásban, oda viszed magaddal, és leteszed a padlóra, ott tud rajta nézelődni, forgolódni).
Kertes házban valóban hasznos a bébiőr. A kókuszmatrac helyett én is a szivacsra voksolok.
Amit beszereznék: hordozókendő (ha anyás, ölben-megnyugvós babád lesz, vagy ha szeretnél úgy tenni-venni, hogy közben veled van a baba, illetve ha autóval mentek ide-oda, sokkal praktikusabb mint a babakocsi), eldobható pelenkázó-alátét (ha menet közben, kocsiban stb kell átcsomagolni a babát).
dokimami.hu van babakelengye lista, nincs elszálva, nagyon jó, én is azokat vettem meg jóval szülés elött.
8 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!