Segítség kismamák, volt még így valaki?
A helyzet nálunk is ugyanilyen, bár a férjem nem orvos, de ha hívják, akkor menni kell, mindegy, hogy épp vasárnap este van, vagy ünnep, stb. És persze mikor máskor tudják hívni, mint amikor végre hazaér este...így nekem sem túl sok segítségem van, szülők meg vidéken laknak.
Én is sokszor kiborulok, akkor jól kisírom magam, hagyok csapot-papot, haragszom a világra, majd amikor normalizálódom, akkor ugyanott folytatok mindent, ahol abbahagytam.
Ez tök természetes, a terhességgel együtt jár, nekem már a férjem is ilyenkor csak viccesen megjegyzi, hogy már nem sok van hátra és ürülnek a hormonok és visszakapja a régi feleségét :)
A hormonoktól valóban robbanni képes ilyenkor az ember lánya, de nem szabad, hogy engedd eluralkodni ezt magadon, mert ha most ilyen vagy, mi lesz később?
Nekem is rengeteget nincs itthon a férjem, rengeteget utaznia is kell, napokat, heteket van távol, előfordul, hogy a világ másik végén jár, nekem meg itt van a 3 éves lányom, a 16 hónapos fiam, meg a 13 hetes pocaklakó. Ha elhagyom magam, feje tetejére áll minden. Nincs mese, bírni kell, és hidd el, nem is olyan vészes.
Amikor az első babómat vártam, nekem hawaii volt az élet, semmi dolgom nem volt, csak a háztartás, meg le kellett bonyolítani egy költözést, de nem kellett senkinek ugrálnom, akkor pihentem, amikor jólesett, igazán nem volt nehéz. A második babónál már nehezebb volt picit, hiszen ott volt a még szintén kicsi testvére, akit el kellett látni, aki után rohangálni kellett nagy pocakkal nyári melegben a játszótéren, majd a két gyerek, akkor még autóm se volt, a férjemnek meg kell a családi járgány a munkájához, szóval mindent egyedül, gyalog, még a nagybevásárlást is, két törpivel... Na az már nehezebb volt, de túlélhető. Persze jött még egy költözés is, ráadásul a férjem itthon se volt, néha már kínomban röhögtem, de az is lement, kibírtuk.
Most sokkal nehezebb, két gyerek plusz pocaklakó, de azért azt még soha nem éreztem, hogy összecsapnának a hullámok a fejem felett.
Gondolkozz kicsit pozitívabban, mert ha elhagyod magad, nagyon nehéz lesz. De tudod, fejben sok minden eldől, ha elhagyod magad és nyafogsz, akkor nagyon nehézzé teheted a saját magad számára ezt az egészet. Csak rajtad múlik.
Köszönöm, szépen, megnyugtató, hogy más is érzett így. :)
Utolsó, neked is igazad van, igyekszem nem elhagyni magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!