Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a teendő hogy legalább...

Mi a teendő hogy legalább gyest kapjak?

Figyelt kérdés
Ma tudtam meg,hogy 11 hetes terhes vagyok.Nov végétől munkanélkülin vagyok...mi a teendő,hogy legalább gyest kapjak?
2009. máj. 15. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyest és családi pótlékot, meg egyszeri anyasági támogatást mindenféleképpen kapsz.
2009. máj. 15. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
A GYES, családi pótlék és az egyszeri anyasági alanyi jogon járnak mindenkinek. Babád születése után az Államkincstárnál kell papírt kérni ezekről, kitölteni és visszaküldeni. A GYES 26e valamennyi, a csp. 12e Ft.De ha dolgoztál(attól függ mennyit, és mennyiért) több lehet a GYES-ed. Az anyasági asszem 64.000 de sajnos ezt csak egyszer kapod meg, rögtön az első GYES és csp.-al együtt.
2009. máj. 15. 14:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha munkanélküli vagy fizetik helyetted a biztosítást, így minden orvosi ellátás ingyenes. Ha lejár a munkanélküli magad után kell fizetned addig, amíg meg nem szülsz. Ezután ismét alanyi jogon, mint kismama leszel biztosított jogviszonyban és így jár a GYES, az egyszeri anyasági /4 pecsét kell/ és a családi pótlék. Kb 38 ezer havonta + az egyszeri anyasági kb 65 ezer.

Ha azonban addig el tudod intézni, hogy bejelentsen pl egy ismerős a vállalkozásába, vagy névlegesen társulsz egy vállalkozásba stb, igaz ez em olcsó, de még mindig jobban jössz ki anyagilag. Ehhez ponosan nem értek, mert nekem ez nem sikerült /kédőn jutott eszembe.../, de egy könyvelő biztos tud segíteni benne.

2009. máj. 15. 14:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Alanyi jogon jár mindenkinek, ami családival együtt megközelítőleg 40 e Ft havonta. Gratu a babához!
2009. máj. 15. 14:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat:)
2009. máj. 15. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!