Van olyan aki egyáltalán nem szedett terhes vitamint?
Szia, én sem szedek terhes vitamint. Orvosom szerint inkább természetes úton vigyem be a vitaminokat, ne pedig tömjem magamat terhes vitaminnal. Amíg jó a vérképem addig nem kell szednem csak folsavat. Ez az egy amit szedek. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem. Eddig minden rendben van.
18hkm
A terhes vitamin a FOLSAV? FOLSAV? FOLSAV.
Nem a C vitamin meg D vitamin. A folsav.
És nem tudod természetes formában szedni, mert nem hasznosul. Az egyetlen olyan vitamin, ami csak mesterséges formában hasznosul megfelelő mértékben.
Egyébként meg mindegy, mivel a világ 63 országában, nem tudnak kismamák ilyen kérdéseket feltenni, mert nekik köszönhetően (akik nem szednek terhesvitamint) az összes alapélelmiszer alapból dúsítva van folsavval és így nincs mese, mindenki szedi. És mivel Magyarországon is szinte csak külföldi cégek ternékei kaphatók, tulajdonképpen elképzelhető, hogy szeditek, csak nem tudtok róla. És így valóban felesges még pluszban szedni.
Úgy látszik tényleg nem lehet eleget hangsúlyozni a folsav fontosságát, pedig már a csapból is ez folyik...
Ha a terhesség előtt és az első néhány hétben szednének a nők folsavat, akkor a velőcsőzáródási rendellenességek több mint 90%-a megelőzhető lenne.
Igen, régen nem volt terhes vitamin. És régen sokkal többször fordult elő fejlődési rendellenesség, halva születés, vetélés, stb. Igen, a nagyanyáink se szedtek semmit mégis egészségesen születtek a szüleink. Nyilván így van, mivel akik nem egészségesen születtek azok nem érték meg a felnőtt kort.
A folsav nem egy drága dolog, főleg ha receptre veszitek. Ha már terhes vitamint nem is akartok szedni, legalább folsavat mindenképp érdemes lenne, elsősorban a terhesség tervezésekor, és az első néhány hétben (amikor még nem is tudjátok, hogy terhesek vagytok)
Csak folsavat szedtem!
Nem vagyok híve az Elevit és társai művitaminoknak. Nekem a dokim sem ajánlotta. Azt mondta,hogy ha a véreredményem rendben van, normálisan táplálkozom, akkor nem kell.
37 hetes vagyok és így is nagyobba a babám,mint "kellene"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!