Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan aki egyáltalán nem...

Van olyan aki egyáltalán nem szedett terhes vitamint?

Figyelt kérdés
Minden rendben volt a terhesség alatt?Nem volt gond a picivel illetve volt-e valami vitamin hiány a terhesség alatt?
2011. dec. 4. 16:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 gyermekem van, egyikkel sem szedtem terhes vitamint, minden rendben volt, csak egy kis vasat rendelt el az orvos a harmadik trimeszternél, de azt is a legkisebbnél..Ma már 25, 19, és 14 évesek..
2011. dec. 4. 16:41
 2/11 anonim ***** válasza:
56%
Régebben nem volt terhesvitamin....Ha valaki változatosan étkezik és minden nap eszik gyümölcsöt,zöldséget stb akkor normál esetbe simán elég.Nekem + vasat kellet szednem ami alap helyzetbe is épp határérték alatti terhesen meg még inkább...habár én nem eszek pl májat,céklát,ha ezek benne lennének az étrendembe kicsit jobb lenne a helyzet vas ügybe is.
2011. dec. 4. 16:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én egész terhesség alatt kihánytam, tehát nem szedtem. Folsav, vas, magnézium, kalcium, kellett. Talán d-vitamin is?!-ez csak rémlik. Nem ettem változatosan, csak kb az ötödik hónaptól, mert addig hánytam. A baba egészséges lett, normál tömeggel született, de a terhesség kicsit görcsölősebb volt az átlagnál. Az én vérképem végig jó volt, születés után-amikor először kaphattam infót róla- babáé is.
2011. dec. 4. 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia, én sem szedek terhes vitamint. Orvosom szerint inkább természetes úton vigyem be a vitaminokat, ne pedig tömjem magamat terhes vitaminnal. Amíg jó a vérképem addig nem kell szednem csak folsavat. Ez az egy amit szedek. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem. Eddig minden rendben van.

18hkm

2011. dec. 4. 17:02
 5/11 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem mert én sem szedek semmit , viszont a védőnő a mai napig hajtogatja hogy kell szedni én viszont nem látom értelmét!Minden nap eszem zöldséget gyümölcsöt meg mindenfélét a vasam az elején még magasabb is volt most pont jó:) Magnéziumot szedek mert esténként görcsölget a lábam és ennyi most a D vitamint mondja hogy szedjem nem vagyok ellene de akkor már D3 kapszulát állítólag jobb is és nem kell órákat sorban állni a házi orvosnál !! Köszönöm a válaszokat és Boldog Babavárást a Várandósoknak !!Akiknek pedig már van gyermekük Gratulálok 30 hetes kismama
2011. dec. 4. 17:17
 6/11 anonim ***** válasza:

A terhes vitamin a FOLSAV? FOLSAV? FOLSAV.

Nem a C vitamin meg D vitamin. A folsav.

És nem tudod természetes formában szedni, mert nem hasznosul. Az egyetlen olyan vitamin, ami csak mesterséges formában hasznosul megfelelő mértékben.

Egyébként meg mindegy, mivel a világ 63 országában, nem tudnak kismamák ilyen kérdéseket feltenni, mert nekik köszönhetően (akik nem szednek terhesvitamint) az összes alapélelmiszer alapból dúsítva van folsavval és így nincs mese, mindenki szedi. És mivel Magyarországon is szinte csak külföldi cégek ternékei kaphatók, tulajdonképpen elképzelhető, hogy szeditek, csak nem tudtok róla. És így valóban felesges még pluszban szedni.

2011. dec. 4. 19:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem szedtem. Sok gyümölcsöt és zöldséget ettem! Gyönyörű 3500grammos babám született :)
2011. dec. 4. 19:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Úgy látszik tényleg nem lehet eleget hangsúlyozni a folsav fontosságát, pedig már a csapból is ez folyik...

Ha a terhesség előtt és az első néhány hétben szednének a nők folsavat, akkor a velőcsőzáródási rendellenességek több mint 90%-a megelőzhető lenne.

Igen, régen nem volt terhes vitamin. És régen sokkal többször fordult elő fejlődési rendellenesség, halva születés, vetélés, stb. Igen, a nagyanyáink se szedtek semmit mégis egészségesen születtek a szüleink. Nyilván így van, mivel akik nem egészségesen születtek azok nem érték meg a felnőtt kort.

A folsav nem egy drága dolog, főleg ha receptre veszitek. Ha már terhes vitamint nem is akartok szedni, legalább folsavat mindenképp érdemes lenne, elsősorban a terhesség tervezésekor, és az első néhány hétben (amikor még nem is tudjátok, hogy terhesek vagytok)

2011. dec. 4. 20:31
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

Nézd meg legalább az első két részt.

2011. dec. 4. 20:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Csak folsavat szedtem!

Nem vagyok híve az Elevit és társai művitaminoknak. Nekem a dokim sem ajánlotta. Azt mondta,hogy ha a véreredményem rendben van, normálisan táplálkozom, akkor nem kell.

37 hetes vagyok és így is nagyobba a babám,mint "kellene"!

2011. dec. 5. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!