Pajzsmirigyem alul müködesere (hormonos) gyogyszert kell szednem. Irna olyan kismama aki szinten szed ilyet?
Szia!
Nekem a terhesség előtt állapították meg az alulműködést.Várnom kellett amíg a TSH szint helyreáll.Én L-Thyroxin-t szedek,naponta 1,5 tabletta. (75mikrogramm) Mit szeretnél tudni ezzel kapcsolatban?
27 hetes
Istenem, 4. válaszoló!!! :(((
Én februárban veszítettem el a babánkat emiatt, a 8. héten állt le a fejlődésben, és 10 hetesen vették el...
Azt hittem, soha nem élem túl! Most is csak vánszorognak a napok...
Légy nagyon erős!! És tényleg menjetek genetikushoz, és adja Isten, hogy semmi más rossz ne derüljön ki! A TSH-d most 4 alatt volt, jóval? Mert nekem azt mondták, hogy 0,5-2 között jó a babához!
Én, épp 5 hetesen kezdtem szedni az Euthyrox 50-et, akkor érkezett meg a laboreredményem is, TSH = 6,7. Sajnos már késő volt, akkor kell szedni a gyógyszert és jó TSH-t produkálni, mikor megfogan a baba!!! Ha akkor nem jó, nagy eséllyel minden veszve van. Ezt nekem egy meddőségi szakember mondta, vagyis írta. (neten kérdeztem tőle)
Azt kellene nálad megnézni, hogy nem emelte-e meg nálad a prolaktint a magas TSH. Mert sajnos hajlamosak együtt járni, ami így plusz vetélési kockázat!
És társulhat PCOS-val is, ehhez viszont minőségi 4D-s UH a legjobb, gyakran CSAK ott látják a sok kis cisztát.
Tudd, hogy mélyen együttérzek veled, bár ez most a legkevesebb...
Én tudod egy lányról, ő is 4 babát veszített el az alulműködés miatt.
Milyen gyakran ellenőrizték a szintet? Én most havi ellenőrzést kértem...
Bár, nekem a műtét óta még mensim sincs, mert a pajzsmirigyem úgy begyulladt, hogy a 7-es TSH felugrott 22-re... :(
Kérdezőtől, bocsánat az off-ért! De talán a te hasznodra is vált.
Szia!
Sajnos nálam is a 9.héten derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Mert az okos professzor két hétig ült a rossz eredményemen és nem értesített. :-( felháborító. Minden héten izgulok és Uh-ért könyörgök a dokinak. Szerencsére minden rendben, napi másfél szem tablettától. Ma kaptam meg az eredményem: végre sikerült a 12.hétre a normális hormonszintet elérnem. Most kicsit megnyugodtam, de remélem, hogy nem lesz baj, mivel későn kezdtek el kezelni. Ez a babának nem árt, csak használ, nélküle már elvetéltem volna én is!
Lányok, én személy szerint köszönöm a sok bíztató választ, (bár nem a kérdező vagyok) de sokat számít, hogy nektek sikerült!! Így van remény!!
egy korábbi válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!