Mindenki betartja a szénhidrát diétát?
Éhgyomri cukrom 4,2 terheléses (cukros lötyi) 2 óra után 7,8 lett. A nőgyógyászom azt mondta hogy ez határérték, de azért elküldött diabetológiára, hallgassam meg mit mondanak, ahol rámnéztek, és közölték hogy akkor holnaptól 165 grammos ch diétát tartsam, hetente vérvétel, vezessem a naplót mikor mit eszek.
Kicsit durvának tartom, hogy egyetlen vizsgálati érték alapján a legdurvább diétát kell tartanom.
1 hete próbálom betartani, de egész egyszerűen nem megy a 3 óránkénti evés, mert kihányom a kaját mivel nem vagyok éhes 3 óránként de mégis magamba tuszkolom, másrészről mivel más ételekkel kapcsolatos allergiám is van, egész egyszerűen anyagilag nem tudom megengedni hogy kövessem a diétát.
Kenyérből mindig is teljes kiörlésűt ettem,barna kenyeret, nem nagy mennyiségben, köreteket nem szoktam enni, vagy csak nagyon ritkán, édességet pedig legtöbbször olyat fogyasztok, ami cukormentes, mivel azok az édességek mentesek más allergén anyagoktól is, ami a másik ételdiétámnak pont megfelelő.
Az orvosomhoz jövő hét elején megyek, a diabetológián nem érdekelte a doktornőt hogy mi a problémám, csak azt tudta hajtogatni oldjam meg valahogy hogy tartsam a diétát.
Tényleg ennyire durva ez az érték? A védőnőm szerint egyáltalán nem kellene diétáznom, mert egyáltalán nem magas.
Viszont aggódom hogy nehogy bajt okozzak a babámnak.
Szerintetek az nem lenne elég, ha itthon mérném magamnak a cukorszintemet?
Nekem is ilyen értékeim voltak, nekem 140 grammos szénhidrát diétát kellett tartanom. Én betartottam mint a kisangyal. Nem kellett semmi extrára költenem, csak figyelnem kellett a szénhidrát bevitelre.
Egy napi menüm kb. így nézett ki:
-reggel 2 szelet alacsony szénhidrát tartalmú kenyér (cba-ban vettem mindig, több fajta is, rájuk volt írva, hogy egy szeletben menni a szénhidrát)+ felvágott+ paprika
-tízóraira 2 db korpovit vagy cukormentes háztartási keksz, kefír
-ebédre a teletáltól rendeltem, mivel dolgoztam végig a terhességem alatt, nem volt időm főzni. a teletálnál fel tüntetve, hogy melyik ételnek, mennyi a ch tartalma, így nem volt nehéz
- délután valamilyen gyümölcs ( 1 alma vagy 3 kivi)
- vacsorára virsli, zöldsaláta, töménytelen mennyiségben, hiszen ezeknek szinte elhanyagolható a ch tartalma
És persze beszereztem egy vércukorszint mérőt és eleinte napi 8x szúrtam magam, és írtam az adatokat.
Az első pár nap volt nehéz, de aztán ment mint a karikacsapás. Szerintem ez igazán nem nagy áldozat a babádért...
Terhességi diabétesztöl szeretnének az orvosok megvédeni. Nagyon sok probléma adódhat abból, ha magas a cukrod terhesség alatt. Óriásbébi és még sorolhatnám, de ha beütöd a keresöbe, rengeteg cikkat olvashatsz a témában. Nem hülyeségböl kérnek erre.
Sok nö pont a magas cukra vagy inzulinja miatt nem esik teherbe, évekig szenved, inszemináció és lombik, amik természetesen nem sikerülnek. Pedig egy terheléses cukor és inzulin elárulná a meddöség okát.
A baba érdekében mindent!
az elsőnél pontosan betartottam mindent, az időt, mértem minden ételt és számoltam a szénhidrátokat. nagyon alacsony volt a cukrom - nem kellett volna nekem sem a 160g-os diéta. most a 2.nál van cukormérőn, így itthon mérem, van, hogy naponta többször is. most is teljesen jók az értékeim, pedig nem tartom be annyira tökéletesen, mint az elsőnél. szerintem nagyon jó, ha otthon tudod mérni magadnak, de az orvosoknak kell hivatalos papír is, emiatt kell járnod vérvételre is.
egyébként van olyan ismerősöm, akinek szintén 7,8 lett a terheléses értéke és azt mondta neki a dr., hogy teljesen felesleges diétáznia, nyugodtan ehet, ami jól esik. orvosa válogatja, tudok olyan esetről, ahol 7felett már diétára fogták a kismamát.
összegezve azt mondanám, ha az otthon mért eredményeid jók, akkor ne aggódj, aszerint be is tudod állítani magadnak, hamar kitapasztalod, hogy mit ehetsz és mit kell kerülnöd.
kitartás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!