Leirnatok milyen eteleket es mennyit esztek egy nap 180g-os szenhidrat dietanal?
Nekem még a kisfiamnál a cukorgondozóban állították össze az arányokat, most a második babát várom, és a kezdetektől csinálom a 180 g cht:
-reggeli: 30 g(7órakor), ami általában rozsos zsemle, vajjal, felvágottal, sajttal, zöldséggel. Tejet reggeli nem szabad inni! ahogy az előttem szóló is írta.
-tízorai: 20 g(10-kor)közepes alma+ 2 db korpovit keksz, vagy cukormentes 2in1 kávé + keksz,
-ebéd 60 g(fél 1-1körül) főzelékek, rakott karfiol, tök stb. rizs nélkül is meg tudod csinálni, jó tejfölösen. Én rizst és krumplit egyáltalán nem eszek.
-uzsonna 20 g(4 körül) joghurt+zabkorpa+darabolt alma+sok fahéj, vagy abonett egy kis tojáskrémmel, vagy fagyasztott meggyel(ez nem cukros), fahéjjal, felvert tejszínnel+ túróval saját készítésű túrókrém.
-vacsora 40g(fél 7) szendvics, vagy ebéd maradék, rántotta, bundáskenyér tejföllel és reszelt sajttal(mintha lángos lenne), virsli.
-utóvacsi 10 g: ezt sokszor nem eszem meg, olajos magvak.
Igaz én már pár hete megszültem, de nekem így nézett ki egy napom.
Fehér zsemlét már az elején elfelejthettem, mindenből teljes kiőrlésűt kellett beszereznem. A legjobb a Ceres kenyerk közül a magkeverékes és a Lidl-s szeletelt graham kenyér. Reggelire soha ne igyál tejet, mert reggel nagyon megemeli cukrot és minden étkezéshez egyél rostos ételt is, ugyanis lassítja a felszívódást, így lassabban emeli a cukrot. Fontos a mozgás, étkezések utáni 15-30 perces séta csodákra képes. Igyál étkezések után 2 dl vizet az is lassítja a felszívódást és kevésbé emelkedik meg a cukrod.
Nálam egy nap pl:
reggeli: virsli (akármennyi lehet nincsen benne szénhidrát), 1 szelet kenyér, fél paradicsom
tízórai: 2 dl tej, 4-5 kanál kefír, korpovit keksz, felvágott
ebéd: vmilyen leves (max 1. ek. tésztával), főzelék tojással v. virslivel v. sült hússal
itt megjegyezném neked, hogy nálam pl a paradicsom leves nem vált be, őrülten megemelte a cukromat
uzsonna: 2 db alma (kettő együtt 220g-os), 2 db korpovit
vacsora: tojás rántotta, 1 szelet kenyér, sav.káposzta
utóvacsora: 1 kefír, 2-3 db korpovit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!