Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha colát meg tejeskávét...

Ha colát meg tejeskávét szabad inni terhesség alatt (igaz azt is csak mértékkel) akkor energitalt miért nem?

Figyelt kérdés
Pontosan ugyanaz van 3ban! Koffein és taurin!

2011. nov. 30. 13:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Teljesen más az összetétele az energia italnak, a kólának és a kávénak. Az igaz, hogy mindháromban van koffein és taurin, de szerintem nem ugyanolyan koncentrátumban, illetve más-más segédanyagokat is tartalmaznak, amit pl. sokszor fel sem tüntetnek, mert nem mindent kötelező.

Legtöbbször ezek a segédanyagok sokkal ártalmasabbak, mint maga a koffein és a taurin.

2011. nov. 30. 15:41
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én alapból sem iszom se colát, se eneregiaitalt. De ha te mindig ezeket iszod, akkor mértékkel miért ne? Bár az energiaitalban csupa E van meg tartósítószerek, tiszta "műanyag", ahogy a cola is. A kisfiamnál ittam napi 1-2 kávét, most olvastam az még talán jó is!! Most a második terhességem alatt (17hetes vagyok) még a kávé szagától is rosszul vagyok, pedig minden nap kávéztam. A jelszó a mértékletesség szerintem.

2011. dec. 1. 09:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

1+4 vagyok

(Kémikus) férjemmel átbeszéltük a dolgot. Tisztázásképp két link a Wikipédiáról.

Először is, Taurint csak az energiaital tartalmaz továbbra is. Viszont ez a vegyület nem annyira problémás, az élő szervezetben jelen van természetes módon is, kis mennyiségben hasznos lehet, a cikk vége írja, hogy nagy mennyiségben mit okozhat. :o(

[link]

A koffein sok mindenben előfordul, a cikk alján van egy táblázat, hogy melyik italban kb. mennyi van.

Világosan látszik, hogy az energiaitalban sokszoros mennyiségű lehet, mint egy kávéban, bár a dupla Espresso is lehet éppolyan "ütős".

A probléma ezzel csak az, hogy míg Espressoból általában egyet iszik meg az ember, addig az energiaital minimum 2 decis, ha jól tudom (bár még életemben nem ittam :o)

[link]

Szerencsére mindenki maga döntheti el, így kedves Kérdező, Te is, hogy miből és mennyit fogyasztasz...

Szép napot!

2011. dec. 1. 10:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Ami lemaradt: az alapvető különbség a kóla/kávé illetve az energiaital között a koffein mennyiségben van.
2011. dec. 1. 10:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Az energiaitalban 10x annyi koffein van, mint a kávéban.
2011. dec. 13. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!