Ha colát meg tejeskávét szabad inni terhesség alatt (igaz azt is csak mértékkel) akkor energitalt miért nem?
Teljesen más az összetétele az energia italnak, a kólának és a kávénak. Az igaz, hogy mindháromban van koffein és taurin, de szerintem nem ugyanolyan koncentrátumban, illetve más-más segédanyagokat is tartalmaznak, amit pl. sokszor fel sem tüntetnek, mert nem mindent kötelező.
Legtöbbször ezek a segédanyagok sokkal ártalmasabbak, mint maga a koffein és a taurin.
Szia!
Én alapból sem iszom se colát, se eneregiaitalt. De ha te mindig ezeket iszod, akkor mértékkel miért ne? Bár az energiaitalban csupa E van meg tartósítószerek, tiszta "műanyag", ahogy a cola is. A kisfiamnál ittam napi 1-2 kávét, most olvastam az még talán jó is!! Most a második terhességem alatt (17hetes vagyok) még a kávé szagától is rosszul vagyok, pedig minden nap kávéztam. A jelszó a mértékletesség szerintem.
Sziasztok!
1+4 vagyok
(Kémikus) férjemmel átbeszéltük a dolgot. Tisztázásképp két link a Wikipédiáról.
Először is, Taurint csak az energiaital tartalmaz továbbra is. Viszont ez a vegyület nem annyira problémás, az élő szervezetben jelen van természetes módon is, kis mennyiségben hasznos lehet, a cikk vége írja, hogy nagy mennyiségben mit okozhat. :o(
A koffein sok mindenben előfordul, a cikk alján van egy táblázat, hogy melyik italban kb. mennyi van.
Világosan látszik, hogy az energiaitalban sokszoros mennyiségű lehet, mint egy kávéban, bár a dupla Espresso is lehet éppolyan "ütős".
A probléma ezzel csak az, hogy míg Espressoból általában egyet iszik meg az ember, addig az energiaital minimum 2 decis, ha jól tudom (bár még életemben nem ittam :o)
Szerencsére mindenki maga döntheti el, így kedves Kérdező, Te is, hogy miből és mennyit fogyasztasz...
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!