Írnátok nekem 32 hetes magzat méreteket? Ma voltam uh-on, nagyon nagy a babám, kicsit megijedtem.
31hetes:
BPD:81mm
Fl:61mm
THQ:85mm
Nekem sajnos súlyt nem mértek.
33hkm
BPD 82 mm
FL 65 mm
Becsült súly 1800 gramm
36 hetesen 3000 grammosnak, 38 hetesen 3400 grammosnak saccolták, szülés előtt 4 kilósnak.
41. héten született 3330 grammal.
első lányommal a 33 héten 2300g volt..ő 4050g-mal született .
második kislányommal 32 hét 1800g...ő 3450g-mal...6 napot ráhúztam..
31hét 5 nap:
BPD:91mm, FL:62mm becsült súly:2216gr.
Szülletett:4430gr és 61cm kisfiú ,40hét+10napra,kiüzetéssel:-)
Szerintem kicsit túl becsülték a súlyát.De ne parázz előre mert a fél kiló + - becslés benne van a pakliba.
Szép babavárást :-)
nekem 33 hetesen BPD:86 THQ:86 FLK:66 SULY:2300 gr
szerintem nem nagy a babád
Annyiban szeretnelek egy kicsit megnyugtatni, hogy az en fiamnak is hasonlo ertekei voltak, azon belul is a fejkorfogat volt joval (kb 3 hettel) tobb mindig az atlagnal es a combcsont volt hosszu. Sulyra igy mindig jo sokat becsult a gep, vegul nem szuletett durva sullyal. 3700 gramm lett.
Viszont a feje nagy lett valoban (37-es) es hosszu is volt. Mivel ezekbol az ertekekbol kalkulal a gep, igy ha a combcsont hosszu, a fej nagyobb, akkor a sulyt is tobbre dobja ki, viszont ez nem feltetlenul jelenti azt, hogy valoban zomok a baba. (peldaul a fiamnal a haskorfogat es a mellkaskorfogat mindig kb kornak megfelelo volt.)
Mondjku azt is mondjak, hogy a nagyobb fejkorfogatu babat nehezebb megszulni, mint a kisebb fejut, de zomokebb babat. Nalunk hala Istennek nem volt gond, huvelyi uton szultem, raadasul gatmetszes nelkul.
Szia!
A mi értékeink a 29.héten voltak ekkorák,nekem akkor azt mondták minden ok:)
Most azért akkor kezdek kicsit aggódni:S.
Bár az első kisfiam is 4000g-mal született ezek szerint nálunk az öcsike sem lesz kissebb sőt...:)
Nálam szinte szórol szóra úgy volt, ahogy a 7.válaszoló írta. Nagyobb fejecske, és csombcsont- kb 2-3héttel nagyobb méretek kezdetektől, a haskörfogat pedig normális.
37cm-s fejjel 3700-zal született a fiam nekem is! :) Hüvelyi sima szüléssel, 3,5óra alatt - bár gátmetszéssel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!