Magándoki vs állami terhesgondozás?
Sziasztok!
Tudom, hogy már ezerféle ilyen kérdést feltettek itt, de most mégiscsak feltenném a magamét. Pestiek vagyunk, most dolgozunk a babaprojekten. Alapvetően azt beszéltük a párommal, hogy havi 10e Ft-ot kibírunk egy magándokinál, ez még belefér a keretbe, de 100-150 ezret nem szeretnénk a szülésre kiadni. Szerintetek az nagy "pofátlanság", ha eljárok egy magándokihoz terhesgondozásra, de megmondom neki, hogy szülni nem szeretnék nála? Egyáltalán elvállalja így a terhesgondozást? Alapvetően a Péterfyhez tartozunk, tehát úgy vagyunk vele, hogy ügyeletesnél szülnék, esetleg szülésznőt fogadnánk, de az sem biztos. Ti hogy oldottátok ezt meg? Tudnátok nekem tanácsot adni?
Előre is köszönöm!
Nekem kb. 3-szor kellett mennem vérvételre, ott meg ugye kismamák előre, tehát azért nem ugyanott van az ember lánya!
Most sztk-san megyek fájásmérésre, mert a dokim kórháza másik városban van és mondta,hogy csináljam meg az első kettőt a helyi kórházban. Hát itt is elég sokat kell várni úgy,hogy elvileg időpont van!
Én a Péterfyben szültem tavaly, magándokim volt. A magánrendelésen voltak a vizsgálatok, tanácsadás, UH, és akkor még beutalót is tudott adni. Most már úgy tudom a Péterfy sztk-ba kell menni a védőnőhöz beutalóért, ott van a vérvétel. A komolyabb UH-kra én mindig a másik magánrendelésére mentem, ahol speciális nagy 4D géppel nézte a babát, de ott vizsgálat és egyebek nem voltak. Nagyon elégedett voltam vele és a választott szülésznőmmel is! Az utóbbin rengeteg múlt, hogy gyors szülésem volt, nem kellett gátmetszés, kaptam normális alapítványi szobát, sőt már a terhességem végén is hozzá jártam vérvételre és NST-re is, nem kellett sorban állnom.
Összefoglalván én elégedett voltam a választottakkal, bár nem volt olcsó,de megérte. Most tervezzük a második babát és szintén ezt a dokit és szülésznőt szeretném magam mellé. Egyébként a szülésért a doki a terhesgondozási alkalmakon kért összeg 10x-ét kérte, a szülésznő pedig ennek a felét.
A Péterfyben egyébként ki lehet fogni nagyon jó ügyeletes orvost és szülésznőt, de ez fordítva is igaz, rossz élménnyé is tehetik a szülésed. Én azt mondom, ha vki meg tudja tenni, akkor érdemes a magánt fogadni, persze ha nem, az más kérdés, akkor bízni kell a szerencsében.:)
Mielőbbi babavárást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!