Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magándoki vs állami terhesgond...

Magándoki vs állami terhesgondozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy már ezerféle ilyen kérdést feltettek itt, de most mégiscsak feltenném a magamét. Pestiek vagyunk, most dolgozunk a babaprojekten. Alapvetően azt beszéltük a párommal, hogy havi 10e Ft-ot kibírunk egy magándokinál, ez még belefér a keretbe, de 100-150 ezret nem szeretnénk a szülésre kiadni. Szerintetek az nagy "pofátlanság", ha eljárok egy magándokihoz terhesgondozásra, de megmondom neki, hogy szülni nem szeretnék nála? Egyáltalán elvállalja így a terhesgondozást? Alapvetően a Péterfyhez tartozunk, tehát úgy vagyunk vele, hogy ügyeletesnél szülnék, esetleg szülésznőt fogadnánk, de az sem biztos. Ti hogy oldottátok ezt meg? Tudnátok nekem tanácsot adni?

Előre is köszönöm!

2011. nov. 29. 12:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem kb. 3-szor kellett mennem vérvételre, ott meg ugye kismamák előre, tehát azért nem ugyanott van az ember lánya!

Most sztk-san megyek fájásmérésre, mert a dokim kórháza másik városban van és mondta,hogy csináljam meg az első kettőt a helyi kórházban. Hát itt is elég sokat kell várni úgy,hogy elvileg időpont van!

2011. nov. 29. 19:28
 12/12 anonim ***** válasza:

Én a Péterfyben szültem tavaly, magándokim volt. A magánrendelésen voltak a vizsgálatok, tanácsadás, UH, és akkor még beutalót is tudott adni. Most már úgy tudom a Péterfy sztk-ba kell menni a védőnőhöz beutalóért, ott van a vérvétel. A komolyabb UH-kra én mindig a másik magánrendelésére mentem, ahol speciális nagy 4D géppel nézte a babát, de ott vizsgálat és egyebek nem voltak. Nagyon elégedett voltam vele és a választott szülésznőmmel is! Az utóbbin rengeteg múlt, hogy gyors szülésem volt, nem kellett gátmetszés, kaptam normális alapítványi szobát, sőt már a terhességem végén is hozzá jártam vérvételre és NST-re is, nem kellett sorban állnom.

Összefoglalván én elégedett voltam a választottakkal, bár nem volt olcsó,de megérte. Most tervezzük a második babát és szintén ezt a dokit és szülésznőt szeretném magam mellé. Egyébként a szülésért a doki a terhesgondozási alkalmakon kért összeg 10x-ét kérte, a szülésznő pedig ennek a felét.

A Péterfyben egyébként ki lehet fogni nagyon jó ügyeletes orvost és szülésznőt, de ez fordítva is igaz, rossz élménnyé is tehetik a szülésed. Én azt mondom, ha vki meg tudja tenni, akkor érdemes a magánt fogadni, persze ha nem, az más kérdés, akkor bízni kell a szerencsében.:)

Mielőbbi babavárást!:)

2011. nov. 30. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!