Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesgondozás-védőnő-lakhely?...

Terhesgondozás-védőnő-lakhely? Infot kérek!

Figyelt kérdés

Állandó lakcímem vidéken, édesanyámnál van, Bp-en dolgozom és itt is élek évek óta, de nem jelentkeztem be . Nem vagyok képben:

Nőgyógyászhoz, terhesgondozásra sztk-ba belejelentkezhetek, ha az állandó lakcímem nem itt van, viszont van lakásom, csak a lakcímkártyán ugyenbár nem ez szerepel. (A munkahelyemhez közeli sztk-ban elláttak, amikor problémám volt.) Ha terhesgondozásra itt járnék Bp-en védőnőhöz mindenképpen a területileg illetékeshez kell mennem, vagy mehetek itt Bp-en valahogy??? Ha magándokit, vagy magánklinikát választok, akkor mi a helyzet??? Akkor is járni kell a területileg illetékes védőnőhöz??

Valaki össze tudná foglalni, hogy mi a szabály, van-e egyáltalán szabály?

A bejelentkezést azért nem sietném el, mert közel sem biztos, hogy a jelenlegi helyen maradunk, mivel pici a lakásom.

Minden infót köszi előre is!

2011. nov. 23. 16:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy kérdésben biztosan tudok segíteni.A védőnőnél nem számít hol a lakhelyed papíron,nála csak az számít hogy hol van a baba helyileg.

Úgy volt hogy elmegyünk másik albérletbe ahova nem lettünk volna bejelentve és hiába maradt volna a régi címünk papíron,védőnőt váltanunk kellet volna.

2011. nov. 23. 17:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Ahhoz a védőnőhöz tartozol, ahol él a baba. Ki is fog menni hozzátok a védőnő. Vidékről nem jönne fel. :D

És mindegy hol szülsz, járni kell a területileg illetékes védőnőhöz.

2011. nov. 23. 17:23
 3/4 Atroposz ***** válasza:
Menj nyugodtan a Bp.-i védőnőhöz, mivel oda fog születni a baba.
2011. nov. 23. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Védőnő: oda kell menni ahol fizikailag tartózkodsz, tök mindegy hogy a hivatalos papírjaidon mi szerepel.

Tehát mondjuk állandó lakcímed Szeged, Budapesten élsz akár bejelentetten akár nem mondjuk a 10. kerületben, akkor a 10. kerületi védőnői szolgálatot kell felkeresned.

Magándoki: ha magándokid van, akkor is kell védőnő, max nem csinál kb semmit, mint nálam, ahol a dokim írásban kérte, hogy csak a kötelező dolgokat lássa el, az orvosi részét bízza a dokimra.

Magánklinika: ha oda mész, akkor is ugyanúgy el kell menni védőnőhöz szerintem, mert ez ugyanolyan, mint a magándoki, csak nem vizsgálatokra jársz csak hozzá, hanem a szülést is magán úton intézed. Szerintem ha magánklinikára akarsz menni szülni, akkor is el kell menni védőnőhöz, de ha érdeklődsz egy magánklinikán, tuti megmondják!

SZTK/Kórház: abba mész be, amelyikbe akarsz. Nekem vidéki az állandó lakcímem, van az x kerületben ideiglenesen bejelentett lakcímem és mégis y kerületbe járok sztk-ba és y kerület kórházába fogok szülni, viszont védőnőhöz az x kerületi védőnőhöz kell mennem, mert x kerületben élek fizikailag.

2011. nov. 24. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!