Magándoki vs állami terhesgondozás?
Sziasztok!
Tudom, hogy már ezerféle ilyen kérdést feltettek itt, de most mégiscsak feltenném a magamét. Pestiek vagyunk, most dolgozunk a babaprojekten. Alapvetően azt beszéltük a párommal, hogy havi 10e Ft-ot kibírunk egy magándokinál, ez még belefér a keretbe, de 100-150 ezret nem szeretnénk a szülésre kiadni. Szerintetek az nagy "pofátlanság", ha eljárok egy magándokihoz terhesgondozásra, de megmondom neki, hogy szülni nem szeretnék nála? Egyáltalán elvállalja így a terhesgondozást? Alapvetően a Péterfyhez tartozunk, tehát úgy vagyunk vele, hogy ügyeletesnél szülnék, esetleg szülésznőt fogadnánk, de az sem biztos. Ti hogy oldottátok ezt meg? Tudnátok nekem tanácsot adni?
Előre is köszönöm!
Az én dokim elkéri a terhes gondozásért az összeget, de a szülésért nem kér külön. Ő úgy mondja, hogy elfogad, de nem kér, mindenkire rá van bízva. Mi sem állunk úgy, nem adtunk neki. Soha egy percig nem nézett ferdén emiatt. Szóval komolyan gondolta, amit mondott...
Szóval körbe kell kérdezni, hogy az adott helyen milyen dokik vannak.
Amúgy abban sincs semmi furcsa, hogy "csak gondozásra" jársz, és aztán ügyeletessel szülsz. Azok a dokik, akik fix pénzeket kérnek el szülésért, tudják, hogy nem mindenki teheti ezt meg.
Szerintem a lényeg az, hogy amikor elkezdesz valakihez járni, kezdetben tisztázzátok, hogy hogyan lesz, és akkor senkinek nem lesz ciki. (Mindig meglepődöm, amikor kismamáknak szülés előtt jut eszükbe, hogy fel kéne kérni a dokit, meg hogy mennyit kér vajon...)
Ha fogadsz egy szülésznőt pl, akkor az ügyeletessel is jó dolgod lehet, és sokkal "olcsóbb".
Köszönöm az eddigi válaszokat!
És ha terhesgondozásra a magándokihoz járok, akkor ő a rendelőjében el tudja végezni a vizsgálatokat (vérvétel, stb.), vagy úgyis beutalót ad majd? Vagy ezt dokija válogatja? Bocsi a sok kérdésért, tapasztalatlan vagyok még a témában :)
Nem rossza kérdés. :o)
Ez attól függ, hogy a dokid ahol rendel, egyben van-e valamilyen SZTK-val.
Nálam úgy működik, hogy a dokim ír egy "szerelmes levelet" a házi orvosomnak, hogy milyen vizsgálatokra van szükség, és a házi doki megírja a beutalókat a kerületi SZTKba. Ebből néha van kisebb kalamajka, pl. AFP vizsgálatra (ez egy vérvétel amúgy) csak nőgyógyász írhat beutalót. Így épp ma sorba álltam az SZTK-s nődokihoz az én nődokim által írt papírral, és így ő beutalt saját magukhoz...
Nem egyszerű, de járható... :o)
Én megbeszéltem ezt a dokimmal.
A szülést fizetem neki, 80ezer, hogy tuti ő legyen ott, és a magánrendelésén is részt veszek kb kétszer, a többi UH-s fontos vizsgálat úgyis a kórházban van, és az sztk-ban bármikor elérem.
Elmondtam neki kerek perec, hogy nem vagyunk milliomosok.
És ez egy nagyon jó dokinak számít!
Szerintem irreális a 100-150 ezer!
Egy átlag doki kér 60 ezret, a "kedveltebbek" 80ezer, a "professzoratyaúristenek" kérnek csak 100ezret!
[[[[[[[[Amúgy meg úgy vagyok vele, hogy ezt a pénzt simán elköltöttem volna cigire, meg bulizásra :), amit természetesen már abbahagytam :)
cigi havi 15-20ezer, bullit nem is mondom, még a mozi is 5000, ha veszel mellé kukit, meg üdítőt :) ]]]]]]]
Jó babavárást :)
Először is azt akarom elmondani, hogy nem élek MO-n, és aztán azt, hogy itt, Erdélyben én hogy csinálom.
Első hónapokban beszéltem egy dokival, akihez magánrendelésre akartam járni, de akkor valamiért a magánrendelőjében nem tudott fogadni, csak a kórházban, és folyamatosan halogatott minden vizsgálatommal, mindenre volt legalább 2 időpontom.
Akkor elmentem egy kollegájához, aki mindeddig nagyon rendes, neki nincs magánpraxisa, csak a kórházban dolgozik. Megbeszéltük, hogy szülésre nem jön be, de szól egy-két jó szót érdekemben (azért még nagyon drukkolok, hogy ügyeletes legyen amikor eljön az idő:)). Pénzt nem akart elfogadni a terhesgondozásért, de én úgy éreztem, megérdemli, és rátukmáltam egy olyan összeget, ami szerintem tisztességes. Persze, számlamentesen. Ha ott lesz szüléskor, akkor nyilván meghálálom, más dokinak nem biztos, hogy adni fogok bármit is.
Amit írtok, hogy 100 000 ft egy szülés az szerintem erős túlzás. Én hajlandó vagyok egy 30 000 ft-nyi összeget adni neki, többet nem. Végülis ő a munkáját végzi, nem szívességet tesz nekem, ezzel nem a szülést veszem meg, hanem a kedvességét.
Szia!
Én a Péterfybe járok, ott beszélgettem már több fogadott orvosos kismamával.
Vizsgálatokat (vérvétel, EKG, ultrahang, NST) a kórházban kell nekik is elvégeztetni, pluszban járnak a magánrendelésre.
Mivel ezek mellé még a körzeti védőnőhöz meg a háziorvoshoz is menni kell időnként, én tuti nem akarnék magándokit.
Felesleges szerintem a magánrendelés, ha nincs igényed rá, hogy ott legyen a szülésnél.
Én is pontosan úgy fogok eljárni, ahogy Te tervezed: ügyeletesnél szülök és szülésznőt választok előtte. :)
Boldog babavárást!
30 hetes km :)
Nem tudom ki hol él, de nálunk nem lenne az a pénz,hogy sztk-s dokihoz menjek.
Kb. 2-3 órát kell várni a terhesgondozáson. Na már most annak oké lehet, aki nem dolgozik. De munka mellett, nehézkes.
Én szerettem,hogy van időpontom (általában esti) és max. 20 percet csúszott.
Nekem mákom is volt,mert a kórházból a dokim kihozta a beutalókat, így azért sem kellett szks-hoz mennem. Szóval én 100%-ra a magán mellett szavazok. Nekem megérte a pénzt.
Érdeklődj körbe és keress olyan orvost, akinek nincs fix szülési tarifája. Az enyémnek sincs, adsz amennyit tudsz.
Köszönöm a válaszokat!
Alapvetően én is azért gondoltam a magándokira, mert dolgozom, és nem szeretnék órákra kimaradni a munkahelyemről. De pont ezért is kérdeztem, hogy mi a helyzet, hiszen ha a magándoki is az sztk-ba/kórházba küld beutalóval a vizsgálatokra, akkor megint ugyanott vagyok, ugyanannyit kell várni :( Szóval én még elég tanácstalan vagyok :) Alapvetően hajlok a magándoki felé, de mivel a szülésre tényleg nem szeretnék kiadni ennyit, ezért valami köztes megoldás kell. Nem egyszerű :)
Én is munka mellett jártam terhesgondozásra és a vizsgálatokra, odamentem reggel, hogy első, vagy elsők között legyek, így mindig hamar végeztem (ez egyedül az ultrahangnál nem volt kivitelezhető).
És ahogy 16:17-es írja, ha csak a beutalókat adja oda magánrendelésen, ugyanott vagy, ahol a part szakad. :/
Keress egy szimpi dokit és kérdezd meg! :)
30 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!