Ki mit gondol arról, ha egy szórakozóhelyen (diszkóban, bárban) egy terhes, gömbölyödő pocakú kismamával találkozik?
Nem ítélem el, maximum én is furcsállom. Sem a zaj, sem a füst, sem a tömeg nem tesz jót a babának. De nagyon mások vagyunk, így beleszólni nem szabad.
9.5 hós kisfiú anyukája
Szerintem csak a füsttel van baj. Nem minden babát zavar a hangos zene a pocakban. Én is imádok táncolni, itthon szoktam is hangos zenére "lötyögni", és nem érzem, hogy jobban fészkelődne. Vidéken szoktak lenni szabadtéri bulik, amolyan utcabál félék, és azokra simán elmegyünk.
A zárt tér az már azért egy kicsit más, a füst és a tömeg miatt. Szabadtéren a tömeg sem zsúfolódik úgy össze mint egy dizsiben.
De hát mindenki maga tudja, hogy neki mi a jó és mi nem!!!
Én nyáron voltam terhes és örökmozgó típus vagyok, sokat jártam bulizni, társaságba terhesen, nyitott helyekre, mert a füstöt nem bírtam. Természetesen nem ittam, és nem s táncoltam, viszont jól esett a társaság, beszélgetni stb.
Egészséges, boldog, örökmozgó féléves a fiam. Havi egyszer-kétszer, úgy 2 hós korától most is elmegyek barátnőzni, csavarogni. Baba nem kel éjjel, és addig apa gyönyörködik benne.
Sokan kinéztek terhesen mindenhonnan, most is fejcsóválva nyugtázzák, ha valahol meglátnak. Én teszek rá. Tudom, hogy jó anya vagyok, imádom a fiam és azzal, hogy nem depizem otthon egymagam nonstop csak jót teszek mindenkinek.
Én is járogattam el "szórakozni" terhesen. Egészen más típusú bulik voltak ezek, mint baba előtt függetlenül, de akkor is jól esett. Voltam kétszer koncerten. Baba előtt besörözve csápoltam volna az első sorban, pocakosan a tömeg mögötti asztalnál ülve (közel a mosdóhoz) alkoholmentes sört iszogattunk a férjemmel, a sógornőmmel és a barátnőmmel és kivetítőt lestem. Pub-ban is voltunk többször is, a férjem és a barátok söröztek, én bambit ittam, vagy alkoholmentes sört, egy-két órán át beszélgettünk, majd hazasétáltunk. Tény, hogy én Angliában élek és itt már nem lehet a pubokban és a szórakozóhelyeken dohányozni, tehát ez a veszély nem állt fent. Én nem gondolom, hogy rosszat csináltam, egy percig sem volt lelkiismeret-furdalásom, mert nem lett volna okom rá. Az embereken sem vettem észre, hogy negatívak lettek volna velem szemben, vagy rosszallóan néztek volna, inkább mosolyogtak (mint úgy általában a pocakosokra szoktak).
Most jut eszembe! Konkrétan a szülés estéjén is egy pubban ültünk a barátokkal a lakásunktól 100 méterre, majd hazamentünk, lefeküdtünk aludni és néhány órával később arra ébredtem, hogy megindult a szülés. Nem hiszem, hogy a pub miatt volt, mert már nagyon aktuális volt szülnöm (akkor már vagy két hete). A fiam gyönyörű, egészséges, kiegyensúlyozott és nagy baba, nem gondolom, hogy a fizikai vagy mentális fejlődésében törést okozott volna az, hogy én jól éreztem magam, amíg ő a pocakban volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!