Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van meg valaki akinek a 2....

Van meg valaki akinek a 2. trimeszterben kezdodtek a hasfajasok es majdnem napi szinten vannak?

Figyelt kérdés
23 hetese vagyok, eslo trimeszterbennem fajt a hasam, amikor ugye nagyobb a valoszinusege, es tobben is panaszkodnak ekkor. Nalam a 17. het utan jelentkezett a hasfajas, 19,5 hetesen korhazba is kerultem fajas plusz kisebb verzes miatt. De nem nyilt meg a mehszaj, meg sem rovidult, azt mondtak, minden rendben. De nekem azota is faj a hasam, mindig maskepp. Neha szur, neha huz, egesz lent az alhasam, van amikor ket felol, van amikor egy csikban. De neha gorcsoket is erzek, amik nem tartanak sokaig, amjd emgimsetlodnek. De ilyenkor nezem a pocakot es nem kemeny. Akkor ez a gorcs mehtevekenyseg vagy sem? Ritkan kemenyedek, van hogy napokig egyaltalan nem, van amikor napi 1-2ot erzek. A hasfajashoz neha derekfajas is tarsul, neha meg a fajdalo lefele sufarzik, szemeremtestbe, gat tajekara, combtobe. Azert furcsa mindez nekem, mert 2. terhessegem es az alsonel semmi ilyen nem volt.
2011. nov. 21. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a 3. terhességemnél voltak hasonló tünetek.

Bár én nem véreztem, de a szeméremcsontomat annyira nyomra a kicsi, hogy a 18. héttől alig tudtam biztonságosan közlekedni. A dokim "megnyugtatott" lesz ez még rosszabb is. Így is volt, szülés után nem tudtam a jobb lábamat rendesen használni kb. 2 hétig. A szurkálást illetően, pedig azt mondom, hogy ahogyan a méh növekszik, az azt tartó szalagok húzódnak. Sajnos ez természetes dolog. Kellemetlen biztosan. A derékfájás pedig a pocak súlya miatt van vagy esetleg az ilyenkor sokunknál előforduló helytelen testtartástól. A keményedések teljesen normálisak már ebben a korban viszont a görcsök nem!

Pihenj sokat, amennyire csak lehet!

Üdv: Egy 4. bébit váró 24 hetes kismama

2011. nov. 21. 15:07
 2/12 A kérdező kommentje:

Szia, koszi a valaszod!

A gorcsok akkor sem normalisak ha olyankor nem kemeyedik a pocak? Nem eros gorcsok, de kicsit hasonlo mint amikor meg kell jojjonn. Es inkabb a huzo, szuro fajdalom jellemzo, nem a gorcsos.

Nekem mar neha most annyira faj a lagyekom, illetve jobb labam, h neha ugy erzem, ki akar szakadni, es ugy erzem, huzom a labam magam utan. Baromi kellemetlen. De kibirom, csak eppen a baba legyen jol, es ne legyen koraszulott. Ettol felek a legjobban. Amugy semmit nem hiztam, csak a pocakom nott, es azt olvastam, ilyenkor ezek a tunetek meg jellemzobbek. Hat nem tudom... Viszont neha ijeszto.

Most 4. terhessegnel nalad ez maskent van?

Boldog babavarast!

2011. nov. 21. 15:24
 3/12 anonim ***** válasza:

A leírtak alapján talán ezek a "görcsök" nem is görcsök. Biztosan nem lesz semmi gond. A szeméremcsont fájdalma, pedig azért van, mert a bébi nyom valamilyen ideget. Együtt tudok érzeni Veled, nekem is nagyon rossz volt. Próbálj többször egy kicsit lefeküdni napközben is, de ne a hátadra! Ez átmenetileg ugyan, de segített nekem.

Én is csak 2 kilót híztam eddig (ez nálam negatív rekord) :)

Köszönöm a jókívánságokat, Neked is kellemesebb babavárást! Remélem tudtam megnyugtató választ adni! Ha tudok, segítek máskor is.

2011. nov. 21. 15:33
 4/12 A kérdező kommentje:

Tenyleg megnyugtato amit irtal, koszonom szepen! Amugy sokszor gondolkodom, h amikor ugymond a gorcsos fajdalmat erzem, hol is faj valojaban. Neha a belekre gondolok.

Probalok napkozben is pihenni, altalaban osszejon, es valoban sokkal jobb olyankor. Delelott pl nem szokott altalaban sehol semi fajni, aztan ahogy telik a nap, egyre rosszabb lesz.

Akkor lehet, h tenyleg azoknal a kismamaknal gyakoribbak ezek a tunetek, akik keveset hiznak? Neked most nincsenek ezek a tunetek? Csak a 3. nal voltak?

2011. nov. 21. 15:38
 5/12 anonim ***** válasza:
A 3. gyerkőcnél 13 kilót híztam összesen. Szerintem nem függ össze a problémáddal, de ez az én véleményem. Az első időszakban volt iszonyatos hányingerem, de az is elmúlt szerencsére. Mostanában légszomjam kezd lenni. Lassan eljön az az idő is, amikor egy szelet húst nem tudok bepanírozni egyszerre. A 3. bébivel való terhességem utolsó időszakában volt ez. Az sem volt semmi.
2011. nov. 21. 15:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Legszomjam mar neha nekem is van, de ezt mar nem is irtam. ( neha ugy erzem, ciki, h ennyi bajom van). Altalaabn gyaloglasnal, bevasarlasnal jelentkezi, vagy ha eppen tudtam egy jot enni ( ami ritkan van), akkor utana. Ez a legszomj is ijeszto tud lenni.
2011. nov. 21. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Mekkora a nagyobbik gyermeked?
2011. nov. 21. 15:58
 8/12 A kérdező kommentje:

A kislanyom 4,5 eves. Ugy erzem, ha kisebb lenne, nem is birnam. Vele semmi gondom nem volt a terhesseg alatt. ( megis 35 hetre szuletett).

Nekes mekkorak a gyerekek? Es hogy birod a terhesseged 3 mellett?

2011. nov. 21. 16:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Inkább priviben írom ezeket.
2011. nov. 21. 16:05
 10/12 A kérdező kommentje:
oke : )
2011. nov. 21. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!