Van meg valaki akinek a 2. trimeszterben kezdodtek a hasfajasok es majdnem napi szinten vannak?
Szia! Nekem a 3. terhességemnél voltak hasonló tünetek.
Bár én nem véreztem, de a szeméremcsontomat annyira nyomra a kicsi, hogy a 18. héttől alig tudtam biztonságosan közlekedni. A dokim "megnyugtatott" lesz ez még rosszabb is. Így is volt, szülés után nem tudtam a jobb lábamat rendesen használni kb. 2 hétig. A szurkálást illetően, pedig azt mondom, hogy ahogyan a méh növekszik, az azt tartó szalagok húzódnak. Sajnos ez természetes dolog. Kellemetlen biztosan. A derékfájás pedig a pocak súlya miatt van vagy esetleg az ilyenkor sokunknál előforduló helytelen testtartástól. A keményedések teljesen normálisak már ebben a korban viszont a görcsök nem!
Pihenj sokat, amennyire csak lehet!
Üdv: Egy 4. bébit váró 24 hetes kismama
Szia, koszi a valaszod!
A gorcsok akkor sem normalisak ha olyankor nem kemeyedik a pocak? Nem eros gorcsok, de kicsit hasonlo mint amikor meg kell jojjonn. Es inkabb a huzo, szuro fajdalom jellemzo, nem a gorcsos.
Nekem mar neha most annyira faj a lagyekom, illetve jobb labam, h neha ugy erzem, ki akar szakadni, es ugy erzem, huzom a labam magam utan. Baromi kellemetlen. De kibirom, csak eppen a baba legyen jol, es ne legyen koraszulott. Ettol felek a legjobban. Amugy semmit nem hiztam, csak a pocakom nott, es azt olvastam, ilyenkor ezek a tunetek meg jellemzobbek. Hat nem tudom... Viszont neha ijeszto.
Most 4. terhessegnel nalad ez maskent van?
Boldog babavarast!
A leírtak alapján talán ezek a "görcsök" nem is görcsök. Biztosan nem lesz semmi gond. A szeméremcsont fájdalma, pedig azért van, mert a bébi nyom valamilyen ideget. Együtt tudok érzeni Veled, nekem is nagyon rossz volt. Próbálj többször egy kicsit lefeküdni napközben is, de ne a hátadra! Ez átmenetileg ugyan, de segített nekem.
Én is csak 2 kilót híztam eddig (ez nálam negatív rekord) :)
Köszönöm a jókívánságokat, Neked is kellemesebb babavárást! Remélem tudtam megnyugtató választ adni! Ha tudok, segítek máskor is.
Tenyleg megnyugtato amit irtal, koszonom szepen! Amugy sokszor gondolkodom, h amikor ugymond a gorcsos fajdalmat erzem, hol is faj valojaban. Neha a belekre gondolok.
Probalok napkozben is pihenni, altalaban osszejon, es valoban sokkal jobb olyankor. Delelott pl nem szokott altalaban sehol semi fajni, aztan ahogy telik a nap, egyre rosszabb lesz.
Akkor lehet, h tenyleg azoknal a kismamaknal gyakoribbak ezek a tunetek, akik keveset hiznak? Neked most nincsenek ezek a tunetek? Csak a 3. nal voltak?
A kislanyom 4,5 eves. Ugy erzem, ha kisebb lenne, nem is birnam. Vele semmi gondom nem volt a terhesseg alatt. ( megis 35 hetre szuletett).
Nekes mekkorak a gyerekek? Es hogy birod a terhesseged 3 mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!