Betöltöttem a kritikus 12. hetet. Szabad már emelgetnem?
szerintem csk nagyon könnyü dolgokat emelj, max 1 kg-ig.
Januárban elvesztettem a babám egy emeléstől.
Akkor megfogadtam, hogyha összejön a baba nem emelek. Az első 12 hétben vigyáztam, és azóta is, Most vagyok a 37.hétben. Grat a babához!
Egy egészséges terhesség nem megy el egy emeléstől.
Ha korábban gondjai voltak valakinek, az más.
Amúgy az emelés nem a babára nézve veszélyes, hanem a mamára nézve. A terhesség alatt lazábbak a kötőszövetek, ezért könnyebben történhet baleset: bokaficam pl., vagy derék meghúzás ilyesmi.
Aki elvesztette a babáját: nagyon-nagyon sajnálom, de ott valami miatt már gyengén volt megtapadva a baba, az emelés csak a "pont lehetett az "i"-n ".
Gratulálok a babához!
Én emelgettem és most is emelgetek, pakolászok, persze azt amit elbírok, és úgy érzem hogy még nem nehéz, belefér.
Szerintem hülyeség hogy 1 kilónál nehezebbet ne emelj, mert egy teli üdítős flakon vagy ásványvíz is minimum 1,5 kiló, és azt is megemeled, nemde?
Kedves "Egy egészséges terhesség nem megy el egy emeléstől...." Honnan tudod? ott voltál amikor történt? ott voltál amikor az orvos elmondta hogy miért történt?
Nekem azt mondta az orvos, hogy 1 kg-nál többet ne emeljek. A többi kismama is azt mondta. Nem érdekel hogy az egy 2 literes árványvíz vagy bármi, én nem emeltem, és most teljesen jól is vagyunk, azóta már a 37.hétben. /januárba az elment, aztán márciusban esten újra teherbe/
Kedves kérdező akkor kb az 5.hétben lehettem amikor januárban ez történt.
még annyit, hogy amikor áprilisban megtudtam, hogy kisbabánk lesz, emelgettem én hülye aztán elis kedztem barnázni, persze pont attól hogy emelgettem. Akkor megfogadtam, hogy többet nem emelek, meg akkor mondta az orvos, védőnő, és ksmamák.
Én csak a saját véleményemet mondtam, szóval én azt mondom, ne nagyon emelj nehezet. A többi rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!