Betöltöttem a 39. hetet, de egy apró jele sincs a szülésnek. Mások tapasztalatát várom, akik szintén így voltak?
Hát én az elsőnél sumákoltam... :) A doki nem vette észre NST-n, hogy aznapra vagyok kiírva, és egy hét múlva esett le neki, hogy túlhordtam.
Végül 10 nappal később született a fiam, minden előjel nélkül.
Éjfélkor még a kutya nem mondta volna, hogy valaha szülni fogok, hajnali háromkor már ordítozott. :D
A legtöbb normális, humánus orvos nem ragaszkodik a dátumokhoz, amíg a babával minden rendben, a magzatvíz tiszta, szívhang rendben, addig nem indítanak.
Nekem "rossz" tapasztalatom van, nem indult be magától pedig már hogy szerettem volna... Én már mikor elterveztem, hogy majd a 38-39. héten beindul, bemegyek a kh-ba és röpke 3-4 óra alatt "mosolyogva" kitolom magamból a gyereket. Hát abszolút nem így volt. :(
Kiírt napon július 16.-án befektettek, másnap próba indítás--> SEMMI, elaludtam a szülőágyon, állítólag volt két komolyabb fájás, de semmit nem éreztem belőle.
Ráhúztunk egy hetet. 23.-án reggel megindították zselével, másnap kaptam még egyet harmadnap + oxitocint is és végül császárral született szívhang probléma miatt.
Hogy mit ajánlok az indítás elkerülésére? Mindent amit én is kipróbáltam és nekem nem hatott, de neked hátha fog. Homeós bogyókat elvileg már késő van szedni, de ezen kívül van még egy pár dolog amit baba indítónak tartanak, pl:
-1,5-2 L tonikot igyál meg, jó kis hasgörcsöd lesz tőle, esetleg hasmenés is és ha szerencséd van másnap be is indul.
-szex
-jó meleg fürdő
-bútortologatás
-kapálás
-lépcsőzés
-ablakpucolás létráról (anyukámnak így indult velem, én is kipróbáltam hátha :D)
Az a helyzet, hogy biztos recept nincs. A baba tudja, hogy mikor kell kibújnia. Ha rendes dokit fogsz ki akkor nem fogja megindítani ha nem indokolt mikor látja, hogy kézzel-lábbal hadakozol ellene. Én is meg akartam magam és a babám kímélni minden mesterséges cucctól hát jött össze.
Kívánom, hogy neked beinduljon MAGÁTÓL mert az indított szülés tényleg nagyon tud fájni, nekem is mondta a szülésznő meg a doki is, hogy jobban fáj mert generálják és erősítik a fájásokat.:S
Sok sikert és könnyű szülést, majd írd meg milyen volt :)
Ma kezdtem a 40. hetet. Éjjel görcsöltem és egész délelőtt mensi szerű görcseim voltak, de most azok is leálltak. De hátha ez is már jelent valamit!
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!