Az apuka tényleg csak akkor ölelheti magához a kisbabánkat, ha már jövünk haza a korházból? Addig csak üvegfalon keresztül?
Nálunk bent volt szülésnél a férjem, de valahogy a legvégén nem jutott eszünkbe, hogy ő is megfogja a babát. Rám tették, aztán elvitték megfürdetni, felöltöztetni, és még picit visszahozták. De mondom, eszünkbe sem jutott, hogy az apja is megfogja. Annyira el voltunk varázsolva. :)
Aztán nálunk csak TV-ben mutatják a babákat, de mivel látogatási tilalom volt az influenza miatt, még a TV-ben SEM mutatták meg a babákat. Az nagyon durva volt. Én videóztam, fényképeztem ezerrel, hogy láthassa a férjem is.
Szóval szegény csak itthon foghatta meg először. :(
Margitban szultem, normal korterembe nem mehet be latogato, a babat sem szabad kivinni az osztalyrol a latogatokhoz, csak anyuka mehet ki, tehat az Apa csak a szuloszoban foghatja a picit normal esetben.
Viszont van 1-2 agyas szoba, fizetni kell erte, de oda a sajat latogatoid bemehetnek, Apuka is bent lehet nappal vegig, a baba is a szobaban van. (Csak reggel es este van vizit, akkor kell a babat visszavinni a csecsemosokhoz.)
En egy agyasba kertem magam, ez igy jo volt, a ferjem delelott/delutan bejott es hozta hozzam a nagyobbik babankat (meg o is csak egy eves mult, amikor a kicsi szuletett). Es amig en zuhanyoztam, vagy elsetaltam meginni egy kv-t, addig a ferjem vigyazott a picire.
Azt egyebkent en jo elgondolasnak tartom, hogy a 4-8 fos szobakba nem mehet be latogato, mert ha belegondoltok ott alig lehet szelloztetni a picik miatt, igy is ott fekszik bent egesz nap 4-8 anyuka es 4-8 baba. Ha naponta csak fejenkent 2 latogato menne, mar az is tul sok lenne egy szobara, nagy lenne a mozgas. Raadasul sok esetben nem ketten mennenek, mert vonulnanak a ferjeken kivul a nagyszulok mindket oldalrol, sogor, sogorno, baratno, stb.
Es nem lehet kellemes kezdo anyukakent ugy szoptatni egesz nap, hogy kozben a tobbiekhez jonnek-mennek a vendegek, vagy eppen vonulni a karomnyi betettel a klotyora az ismeretlen latogatokon keresztul.
Viszont arra azert lehetne lehetoseg, hogy csinaljanak egy kis szobat nehany szekkel, ahol mondjuk napi 20 percet igeny szerint eltolthetnek az apukak a picivel es az anyukakkal. Vagy valami hasonlo modon.
Kétszer szültem két kórházban. A fiunknál még bent volt a férjem, másnap remegő kézzel már felvehette a babát. A látogatók az első naptól "nyomorgathatták" a babákat, csak a szobákba nem jöhettek be, hogy akiknek ép nincs látogatója "pihenhessen".
A lányunknál már nem volt bent(nem ért be), és 8órás volt a lány, amikor a kezébenyomtam.
Van olyan kórház, ahol tényleg csak üvegen át nézhetik a babát, sok helyen csak a szobába nem mehetnek be.
nalunk apa bennvolt, es meg is kapta, le is fenykepeztek vele :D
szerintem ez erosen korhazfuggo, kerdezz utana, hogy ahol te szulsz milyen
egyebkent sikerult kifogni egy egyszobasat, mi harman aludtunk benn :D a baba, apa, meg en
sot, most apa kulfoldon van, ha kapok megint egyszobasat, akkor a fiam is bennalhat velem (nem tudom kire bizni)
Szia!
Salgótarjánban, ha Apa bent van szülésnél, megfoghatja a Babát! Utána még Anyát és Babát át is kísérheti a szobába (persze csak akkor, ha a szobatárs(ak) nem szoptat(nak)). Utána viszont nem jöhet be az üvegajtón...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!