Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az baj ha 30. hetes vagyok és...

Az baj ha 30. hetes vagyok és még nem voltam méhszáj vizsgálaton? De most a 32. hétben el akarok menni. Az nagyon fájdalmas vagy mire számítsak?

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 13:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hogy még nem nézték??

Nekem minden kontrollkor megnézte a doki a méhszáj állapotát.Ezt kellene is.

Nem fáj,én enyhén éreztem mikor a doki megnézte.Utánna mondják lehet 1-2 csepp vér barna´zás,nekem nem volt.

2009. máj. 7. 13:10
 2/11 A kérdező kommentje:
És ettől nem indul meg a szülés??Ja és egyébként a doki engem még "úgy"nem is vizsgált...vagyis hozzám még nem nyúlt...csak ultrahang volt
2009. máj. 7. 13:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az nem fáj, de nézni kellett volna. kérd meg hogy nézze meg ha megint nem akarja.
2009. máj. 7. 13:17
 4/11 Adri baba ***** válasza:
100%

Szia,nekem a 16.héttől folyamatosan nézi a doki a méhszáj állapotát.Fontos tudni hogy nyílik e.Mond megneki hogy vizsgáljon meg!Aztán csodállkoznak hogy sok a koraszülés......Magamtól nem jöhetek rá hogy kinyílt,és már ne szeretkezzek stb!

Igenis szóljál neki!!!:))))))

2009. máj. 7. 13:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is minden hónapban megnézte a méhszájat, nem fáj csak kellemetlen amennyire egy nőgyágyászati vizsgálat az:) mondták nekem is, hogy utána pici vérzés normális, de nekem sem volt. Mindenképp nézesd meg.

31 hetes.

2009. máj. 7. 14:02
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az Én dokimnak az volt a véleménye,hogy ha nincs panasz nem piszkálgat.Minden vizsgálatnál beszélgettünk,hogy érzem magam,a baba mozog e eleget,sőt volt,hogy föl is hívott.De majd csak a 38.héten vizsgálta meg.Én is bizonytalan voltam,hogy jó e így,de sokan mondták,hogy az sem jó,ha mindig vizsgálnak.Ki így,ki úgy vélekedik.Szerintem ne aggódj,de ha megnyugtat menj el egy vizsgálatra. 1 éves kislány anyukája
2009. máj. 7. 14:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Sztem pedig kell a vizsgálat!Én mindkét gyerekemnél már a 32.héten 1 ujjnyira nyitva voltam,és a méhnyak is rövidült 1 centit.A nagyot 40+5 hétre szültem,2 ujjnyival mentem be,a kicsit 37+3 hétre,2 és fél ujjnyival mentem.A 2.nál előre mondta a dokim,h biztos nem húzom a végéig.És igaza is lett.De ha nem vizsgál meg,nem tudtam volna,h mire számítsak.Szval feltétlen vizsgáltasd meg magad.
2009. máj. 7. 14:16
 8/11 anonim ***** válasza:
ne idegeskedj nem indul meg a szules meg a szeretkezesre sem nem hogy vizsgalatra,s most mindenkepp mond meg hogy nezze meg mert most mar a baba feje ha beilleszkedik nyomhat lefele s ugy kinyilik hogy eszre sem veszed,en is 1,5 ujjnyira ki voltam nyilva es eszre sem vettem.2,7 eves kislany mamaja
2009. máj. 7. 14:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Elég felelőtlen a dokid, hogy nem vizsgált még meg.

Most vagyok 3.szorra terhes.

A második terhességemnél a 18. héten kezdtem nyílni, és a 36.héten már 1111 volt a méhszájam.

Mostani terhességemnél pedig már a 10. héten kinyílt a külső méhszáj, és megrövidült a méhnyak.

Ha nem nézi a doki, akkor honnan tudd, hogy mennyire kell vigyáznod? Pl.nem lehet sexelni, és a higiéniára még jobban kell figyelni. Valamint nyíló méhszájnál fekvés és magnézium ajánlott.

Maga a vizsgálat nem fáj, csak kellemetlen. Viszont, ha már egy picit nyitva vagy, akkor kellemetlenebb, mert a doki minél mélyebbre tud nyúlni :S tapasztalat:S

2009. máj. 7. 17:38
 10/11 anonim ***** válasza:

szia!

Szerintem nem felelőtlen az a doki , aki nem vizsgál állandóan. A méhszáj állapotát uh-n is tudják ellenőrizni. Én amondó vagyok, hogy kinyíló méhszáj esetén ne nagyon nézegesse belülről...Az én dokim a hüvelyváladék levételekor nézte meg először , 1 hete. Kicsit "sötétebb" folyásom van most , és csak azért vagyok nyugodt , mert zárt a méhszájam, és a bakteológiával is minden oké.

37 hetes kismami

2009. máj. 7. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!