Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák ti beadatjátok...

Kismamák ti beadatjátok magatoknak az influenza elleni oltást? Én 16hetes vagyok és elég tanácstalan, hogy mi lenne a jobb. Biztos nem ártok vele a babának, ha beoltanak?

Figyelt kérdés
2011. nov. 3. 13:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%
Én nem akartam eddig te tegnap éjjel végig köhögtem. Megfordult a fejemben hogy mi van ha h1n1 és meghalok, vagy a babám. Aztán rájöttem hogy ha nem vagyok lázas akkor az nem lehet az. Most is sz@rul vagyok, úgyhogy elgondolkodok. Ez csak sztem egy vírus amit a lányomtól kaptam el, de az egész családot be fogom oltatni a lányomat már tavaly is beoltattam akkor volt 1.5 éves.
2011. nov. 3. 15:21
 12/22 anonim ***** válasza:
84%
A mi gyerek dokink se javasolja,szerinte egész egyszerűen túl van spilázva a dolog.Azt meg határozottan kijelentette,hogy a 3 évesünket NEM engedi,hogy beoltassuk(baráti kapcsolatban vagyunk,nyugodtan mondhat ilyet,és így).Ha mi akarjuk beolt minket(és a 19 éves nagy fiunkat is),de azt is feleslegesnek tartja.És feltette a kérdést:mondjuk már meg,mikor voltunk utoljára influenzásak?Háááát,erre se az uram,se én nem emlékeztünk,olyan régen.Szóval a válaszom:NEM!
2011. nov. 3. 16:28
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

Én két éve télen szültem!Akkor nem oltattam be magam, csak miután megszületett a lányunk!1 hetes volt!Én meg olyan beteg lettem....40 fokos láz... szóval a doki szerint H1N1 volt!Valami küleönleges antibiotikumért kellett a férjemnek Pestre rohanni...

Most újra kismama vagyok, és eszemben sincs beoltatni magam!Én még egyszer nem leszek influenzás!Előtte soha nem kaptam oltást, és soha nem is voltam influenzás!

Nálam ezek az érvek!Mi nem oltatunk!

2011. nov. 3. 17:10
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Bár ez is egy olyan kérdés amire nincs pontos válasz. Ma beszéltem a háziorvosommal aki nem javasolja az oltást terhesen,de azt mondta ha én akarom beolt.
2011. nov. 3. 19:36
 15/22 anonim ***** válasza:
84%

"A mostani influenza elleni oltások már régen, az egyik válaszolóhoz kapcsolódva, ha nem is 50, de 40 éve a piacon vannak"

A H1N1 nem két éve robbant be a köztudatba??? Akkor hogy lenne ellene 40 éve oltóanyag? Akkor fejlesztették ki mikor felbukkant az ÚJ influenza járvány. Akkor legalábbis újnak nevezték.

De mindegy, nem vitatkozom, nincs értelme. Itt csak az a válasz hasznos, aki oltat! Aki esetleg félt a lehetséges mellékhatásoktól, annak a véleménye sz.rt se ér...

2011. nov. 3. 22:21
 16/22 anonim ***** válasza:
77%

Mar valaszoltam hasonlo kerdesre, ezert bemasolom ide az ottani valaszomat.

Arra nem tudok valaszolni, hogy beadasd-e. En nem adattam be, januarban szultem. Orvosi csaladom van, ismerettsegi korben van,,aki pont ezekkel az oltasokkal foglalkozik (kutatoorvos), igy mondhatni elsokezbol kaptunk meg minden informaciot. Az emberek felre vannak informalva, mert ez elsosorban uzlet. Az oltas sajnos tobbet arthat, mint hasznal. Nem ismert a hosszutavon jelentkezo hatasa, biztos, hogy tobb komolyabb betegseget okozhat, kesobb az illeto gyerekeinel, akar unokainal is. En nem akartam ezzel jatszani. Egyebkent is, annyi virusfajta van, hogy minden ellen nem olthatod be magad, viszont azzal, hogy beadatod, jol legyengited az immunrendszeredet, igy nyitva lesz az ut mas virusok, bakteriumok szamara, konnyebben betegszel meg. Roviden ennyi.

2011. nov. 3. 22:34
 17/22 anonim ***** válasza:
79%

Sziasztok!

Az a kismama vagyok aki most 29 hetes és azt írtam, hogy nem adatjuk be, mert nincs még tapasztalatunk a távlati hatásairól ezeknek az oltóanyagoknak. Szent igaz, hogy anno a H1N1 vakcinát szinte napok alatt dobták össze. Azt se felejtsük el, hogy anno volt olyan aki oltatott mégis megkapta vagy meghalt. (Mondjuk én még olyat sem ismertem aki akár csak megfertőződött volna, pedig egészségügyben dolgozom) Nem akartam leírni (más viszont nagyon okosan megtette), hogy valóban ez egy nagyon jó üzlet. Szórjuk az infót a vakvilágba ijesztgetjük az embereket, hogy menjen el az oltóanyag nagy része /ha lehet akkor az egész/ ha már milliárdos üzletről van szó (vajon miért indítottak az oltóanyag gyártójával szemben pert?) és közben azt nem teszik hozzá, hogy emberek fogalmunk sincs mi lesz ennek a következménye rátok vagy az unokáitokra nézve ha beadatjátok. A másik szintén egy válaszoló felvetésével kapcsolatban én utána néztem és kiderült, hogy 6 évesen voltam influenzás utoljára. Azóta eltelt 20 év és kisebb megfázásokon kívül semmi sem volt. Pedig napi 4 órát ingáztam (tömeg közlekedtem) még terhesen is. Pont akkor amikor az első terhességem volt beszéltem egy gyógyszerésszel (akivel napi szinten együtt dolgoztam) és ő mondta, hogy nemhogy magának nem adatja be az 5 gyerekének sem. Azért érdekes ha már egy gyógyszerész ezt mondja. Erre (is) alapozva döntöttük el, hogy nem fogunk oltatni.

2011. nov. 4. 11:01
 18/22 anonim ***** válasza:
59%

Koszonom szepen a kulturalt lepontozast.

En nem probaltam senkit meggyozni, senkivel sem vitatkoztam. Egeszen konkretan engem messzirol sem erdekel, hogy mas oltat-e, vagy sem.

Meg a kerdezot sem probaltam meggyozni.

Innentol kezdve nem ertem miert haszontalan egy igen/nem jellegu kerdesre adott igen valaszom.

Amig sajat magamat oltatom, illetve a sajat gyermekeimet, es nem benneteket, valamint a ti gyermekeitek, addig ti engem ne pontozgassatok se le, se fel. Majdha egyik ejszaka megtamadlak benneteket egy ampulla oltassal, akkor kritizalhattok nyiltan is, nem csak igy sunyin, nevtelenul.

Keszuljetek, mert lehet, hogy mar ma ejszaka erkezem hozzatok! :D

Tovabbi jo szorakozast.

(Mar most latom, hogy a kovetkezo harom honap az infulenzarol fog szolni a terhesseg rovatban. Komolyan mondom, rajtatok kismamakon es gyedes anyukakon kivul maximum a nyugdijasoknak van ennyi ideje leragadni egy ilyen volumenu dolognal es meg azt is kritizalni, hog mas hogyan dontott.)

2011. nov. 4. 13:23
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én mindenki felpontoztam,akármit írt is. Nem azért kérdeztem meg,hogy ha valaki ellenkezőt ír mint ami az én véleményem azt lepontozzam. Igazából előrébb nem jutottam,mert ugye sokféle különböző véleményt kaptam. Viszont a háziorvosom tanácsára nem oltatom be magam.
2011. nov. 4. 14:19
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13:23-as!

Ellenkező véleményen vagyunk, de én sem pontozgattam itt, mégis én is le lettem pontozva, pedig én a nem oltatok kategória vagyok! :S

Na mindegy csak annyit, hogy szétröhögtem magam a hozzászólásodon! :) :) :)

Örülök, hogy vannak még poénos (nem begyepesedett) kismamik anyukák itt!

Te kis sunyi oltogató :):):):):)

23 hós kislány és 13 hetes pocakbabi anyuja

2011. nov. 4. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!