Mikor érdemes elmenni az első nőgyógyászati vizsgálatra, ha van pozitív tesztem?
Ma reggel teszteltem egy halvány pozitívat, de két nap múlva csinálok még egyet. Mikor keressem fel a dokimat? Mit fog csinálni első alkalommal? Mikor kell felkeresni először a védőnőt?
Köszi a válaszokat: Egy első babás lehendő anyuka :)))
Én még a teszt napján elmentem a dokihoz :-)
Igaz teszt nélkül is biztosak voltunk, hogy összejött a baba ;-)
Én szombaton teszteltem és köv. hétfőn mentem dokihoz.Akkor voltam 4 hetes. Már látta, hogy jó helyre van beágyazódva. 8. héten visszahívott kontrollra, hogy az embriót megnézze. Azóta 4-6 hetente járok hozzá. Épp ma megyek megint :-)Úgyhogy kedden nyugodtan elmehetsz.
20 hetes kismami
Mi 6 hetesen voltunk először. Sztem hamarabb nem is érdemes, mert a 6-8. hétre úgyis visszarendel (akkortól már van szívhang). Meg a nagyon pici embriót még nem is biztos h látja a gépe. De ahogy érzed!
22 hetes pocis :)
Szia! Én az előző és a mostani terhességemnél is 6 hetesen mentem először dokihoz. Szóval 2 héttel azután, mikor megkellett volna jönnie. Hamarabb nem érdemes, mivel csak ekkortól látszódik rendesen a petezsák és a szívhang az Uh-n. Ha korábban mész, visszarendel a szívhang ellenőrzés miatt, ugyanis a védőnőkhöz a terhesgondozásra is csak akkor lehet menni, ha a szívhang kimutatható. És hát az sem mindegy, hogy hányszor fizetsz a amgánrendelésért, bár ha normális, akkor a szívhang miatti kontrollra a kórházba hív be és az ottani gépen nézi meg.
A védőnőkhöz 9-10. hetesen érdemes menni először, hamarabb nem is szeretik ha mész, azelőtt a kiskönyvet sem állítják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!