Mi lesz most a táppénzemmel? Kirugnak?
ha veszélyezetett vagy akkor táppénzre ír ki a doki továbra is. menj vissza a háziorvosodhoz.
kirughatnak ha nem igazolod magadat x idön belül. vagy is ha lejár a táppénz, és nem veteted magadat megint tápénzre akor kirughatnak azonnalival, még terhesen is. szabira szerintem ne menjél, de fizetés nélkülire semmi képpen sem.
nem értem a téppénz miért nem jó?
úgyanígy jártam én is, mint te. Kiderült, hogy elkeverték a papírod. Annyi táppénzre vagy jogosult, amennyi a biztosított időd.
Aunkanélküli is biztosított idő.
Az én példám:
1,5 év munkanélküli, közben tanfolyam.
3 hónap munkviszony, majd terheség.
egész terhesség alatt táppénz.
Hívd fel a tb-t vagy menj be és kérdezd meg. Illetve a munkanélkülikban van ingyenesen igénybe vehető munkaügyi jogász.
Én mindkettőt megkérdeztem, és jogosult voltm max táppénzre, mert a munkanélküli biztosított idő.
attól, hogy a táppénzed megszűnik, még nem szűnik meg a munkahelyed.
De érdeklődj utána, mert jár táppénz
Ha nincs 1 év folyamatos munkaviszonyod a táppénz igénylése előtt, akkor valóban csak annyi ideig lehetsz táppénzen, amennyit biztosításban töltöttél.
Mettől meddig kaptál álláskeresésit, mikor kezdtél dolgozni, és mikor jöttél el táppénzre?
Ha úgy jártál munkanélkülis képzésre, hogy nem kaptál közben álláskeresési támogatást, akkor nem számít bele a gyedbe.
Feltételezve, hogy január 1-én kezdted a munkát és június 1-én a táppénzt, azt kell mondanom, hogy a munkáltatódnak igaza van.
Ugyanis a biztosított napok száma a táppénz előtt 151, június 1-től október 29-ig szintén ennyi napod van. Ha nem tudod, milyen juttatást kaptál, akkor sajnos nem tudom megmondani, hogy beleszámít-e, akkor kérdezd meg a munkaügyi központot, mi is volt az.
Megteheted, hogy kiveszed a szabikat, majd a szabik erejéig visszamégy táppénzre, aztán fizetés nélküli szabi, majd tgyás. Mikorra vagy kiírva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!