Névválasztás! Hogyan győzzem meg a párom, vagy engedjek neki?
35 hetese vagyok, de elég komplikált a várandóságom.Valószínű hogy ha betöltöm a 36 hetet és abba hagyom a gyógyszereket amiket szedek,hamarosan elindul kifelé a pocaklakó.
De...
Nem tudunk megegyezni a nevében.Kisfiúnk lesz.
Apa a Zente vagy Csanád nevet szeretné,de nekem egyik sem tetszik.
Én a Barnabás vagy Botond nevet szeretném,ezekről viszont ő hallani sem akar,Sőt..semmilyen másik névről...
Tegnap is kértem hogy akkor nézze át a fiúneveket és egyezzünk meg egy névben ami mindkettőnknek tetszik,de csak morgott hogy Vagy Zente vagy Csanád,vagy majd elnevezik a kórházban!:(
Van már egy kislányunk,amit akkor szerettem volna neki adni nevet azt sem engedte!De azért akkor elég hamar megegyeztünk.
Most viszont még csak Öcsike van a pociban:(
Hű, pedig a Zente tök jó név. Nekem tetszik. :)
Mindenesetre azzal érvelhetnél a párodnak, hogy nem szándékozol egy életen keresztül olyan néven szólítani a fiadat, amitől kiráz a hideg. Gondoljon bele ő, milyen lenne. Kotorj elő még 5-6 nevet, amit el tudnál képzelni, és akkor egy se-nekem-se-neked-nem-100%-os kompromisszumot csak tudtok kötni.
vagy még egy lehetőség: felírjátok a négy nevet négy papírra, kalapba dobjátok és egy harmadik személy kihúzza. És megegyezni előre, hogy nincs vita, az a név lesz, amit dob a gép...
Soha, de soha nem adnék úgy nevet a gyerekemnek, hogy abba az apja nem egyezett bele! Szerintem undorító, amiket írtok, hogy úgyis ő diktálja be a nevet, bezzeg az már nem tetszene, ha az apa diktálna be olyat, amit az anya nem szeretne...
Szerintem gyűzd meg a párod, hogy legyen két neve. Miért pont a fiú kapna egyet? A kislányotoknak is kettő van, és a másik lánynév is összetett volt, ebből a későbbiekben akár még féltékenykedés is lehet.
Ha ez nem megy, akkor beszéljétek meg, hogy senkinek ne legyen igaza, írjátok össze mindketten a 10 legjobban tetsző nevet (a Zente, Csanád, Botond és Barnabás nem kerülhet bele). Biztosan lesz legalább egy, ami mindkettőtöknek tetszik. :)
Esetleg kérdezzétek meg a lányotokat, válasszon ő nevet.
Sok boldogságot a picihez, kérlek írd majd meg a nevét. :)
A szüleim között is ugyan ez volt, amikor öcsémet várta anyu. annyi különbséggel, hogy lányt jósoltak :)
Apum az UH után azt mondta, nem érdekli, mi lesz a neve, ha még egyszer lány lesz. Amúgy ha fiú lett volna, apu Pétert vagy Botondot akart, anyu Richárdot.
Végül meglett az öcsém, és anyu nem merte apa beleegyezése nélkül a Richárdot adni... Viszont utálta a Pétert és a Botondot, így apum nevét kapta (Ferenc).
Nálunk nem volt vita, ő adta a vezetéknevet, én a keresztnevet, mindkét fiúnknál.
de mondtam lehet választani, legyen az én vezetéknevem és ő választhat keresztnevet.
Nahát ez egy cseppet sem tetszett neki. És így Botond lett a fiam. De nekem tetszik a Csanád is.
Nekem a 4 név közül csak a Zente tetszik! Habát tudom nem engem kell meggyőzni :) Szerintem minden nevet lehet becézni, sőt mi olyan beceneveket kitalálunk, aminek már semmi köze a névhez :)Azért durva, hogy felajánlod neki a 2 nevet is,de ő meg nem hajlandó engedményt tenni!
Mondjuk az, hogy a kórházban azt a nevet adod amit te akarsz, az is túlzás lenne, de ijesztgetésnek jó lehet....bár nem hiszem, hogy meghatja :(
Kíváncsi vagyok végül mi lesz a babó neve! :) (amúgy a sapiból kihúzos névválasztás nekem tetszene, de szerintem a férjed nem fogja díjazni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!