Ha terhes vagyok, amikor költözünk, akkor védőnőt kell váltanom közben?
Mi ugyan már gyerekkel költöztünk, de szerintem ez lényegtelen!
Szóltam hogy elköltöztünk, mivel ismerte egymást a 2 védőnő és a régi sztk, igy is közelebb volt mint az új, megbeszéltük, hogy maradok a réginél,igy továbbra is oda jártunk, de az új védőnő is volt kint 2x ...
Ahova elköltöztök ott a területileg illetékes védőnőt kell felkeresned.
Háziorvost is válthatsz, de nem kötelező.
Pl. Mi terhesség elején Pesten laktunk még. Ott volt a háziorvosom is kb. 12 évig.
Párommal vidékre költöztünk, mert átjött ide tanítani az itteni egyetemre. Így én itt kerestem magamnak egy jó háziorvost, hogy mégse kelljen több száz km-t utaznom/utaznunk.
Védőnőt meg egyből itt kerestem meg, nem Pesten. (Értelme nem sok lett).
7 hónaposan költöztünk 2 utcával arrébb, új védőnőm lett, akinek a körzetébe tartoztunk.
Utolsó vagyok.
Attól függ. Ha kisvárosban laksz, akkor ismerik egymást. Ha nagyvárosban, mint pl. Pest, akkor nem hinném, hogy ismerik egymás elérhetőségét!
Kedves második!
Ez jól hangzik, ugyanis mi is csak pár kilométerrel megyünk arrébb, de az már pont egy másik kerületbe tartozik. Viszont a védőnőm még itt is viszonylag új, nem tudom, mennyire ismeri a környékbelieket...
Az uj vedononek szolsz, hogy odakoltoztetek, viszed a terheskonyvedet, abban benne van az addigi vedonoi szolgalatod cime, a vedonod neve. Ha telefonszamot is tudsz, akkor add meg mindenkeppen.
A lenyeg, hogy egy hivatalos levelet kuld az uj a reginek, atkeri a kartonodat, onnantol kezdve mar hozza tartozol.
Ez egyebkent kb 2 hetet vesz igenybe, marmint az oda-vissza levelezes es kartonkuldes.
Ha esetleg mar a terhesseg vege fele vagy, amikor surubben kell jarni vedonohoz, akkor csinald ugy, hogy az utolso jelenesednel amikor meg a regihez tartozol szolsz neki a koltozesrol, majd 1-2 napon belul keresd fel szemelyesen az ujat es kerd az atjelentest. Igy a kovetkezo jelenesnel mar ott lesz a kartonod es nem marad ki vizsgalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!