6hónapos terhes vagyok, lakhelyváltoztatásom lesz a Picur megszületése előtt. Mikor és hol kell ezt bejelenteni? Hogyan kell orvost és védőnőt váltanom? Ezt a jelenlegi vagy az új lekhelyemen kell intéznem?
Először a mostani dokinak+védőnőnek kell szólnod, hogy ekkor meg ekkor elköltözöl. Nem írtad, hogy más városba költözöl vagy csak városon belül. Ha városon belül, akkor a védőnőd biztos segít, hogy az új körzetben kit kell keresned, és szerintem a dokid is tud ajánlani valakit. (bár városon belül még el lehet járkálni a régihez).
Ha viszont más városba kell menni, akkor a doki-kérdés gázabb, max ha van valami ismerős ott, talán tud segíteni jó dokit találni. Meg talán a védőnő is tud segíteni, legalább annyit, hogy felveszi a kapcsolatot az új helyen lévő védőnőkkel, vagy valami támpontot adni, hogy mégis mit kellene tenned.
Semmi pánik. Nálam is kavar van. Saját környékemről tudok beszélni, nem tudom te merre fogsz költözni, de általában egy kaptafára épülnek ezek a dolgok.
Elméletileg, hogyha a következő lakhelyeden elmész a terhesgondozásra akkor már el is van intézve minden. Azért, mert a gondozóba általában védőnők vannak, akiknek leadod a pisit, vérnyomást mér stb..és készít egy kartont neked. Ezután mész a gondozást végző orvoshoz be, és egyszerűen csak beír a számítógépbe. A védőnő meg majd a kerületi lesz. Aki éppen a körzetedhez tartozik.
Általában több orvos is végez gondozást. Szabad orvosválasztás van! :) Ahhoz mész aki szimpatikus. Kijelentkezni nem kell sehonnan.
Üdv:
27 hetes
Második vagyok. :) Nem lesz gond. A lakcímkártyádat (tartózkodási hely) azért csináltasd meg!
Ne ezen izgulj, élvezd a babavárást! Biztos nehéz új helyen megszokni mindent, újrakezdeni mindent. A terhesgondozóba általában rengeteg kismami van, ne félj, majd ellátnak jótanácsokkal!!!!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!