Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki van mellette, és ki ellene?...

Ki van mellette, és ki ellene? Szolárium terhesen.

Figyelt kérdés

Én egy szépségszalonban dolgozom,nálunk a legújabb egézséges 0.3-as csövek vannak.AMI nem káros,nem éget meg....és még sorolhatnám mennyi mindenben különbözik a régi csövektől.

Rengeteg ismerős,vendég járt/jár terhesen is,vagy úgy h letakarják a hasukat,vagy még azt sem.Ők az orvosuktól kérdezték meg és nem tiltották meg nekik.

Én még nem voltam dokinál.Második babánk lesz,most vagyok 5hetes.Először csak két hét múlva megyek,akkor akarom ezt a szolis dolgot is megkérdezni.

Első gyerekkel nem jártam szoliba,úgy is néztem ki mint egy hulla,ráadásul szőke is vagyok,nagyon sápadt voltam.

Nem arról beszélek h hetente többször mennék-mint ahogy eddig h 3szor is bementem,hanem mondjuk egy héten egyszer,csak h ne legyek nagyon sápadt.

Úgy gondolom nem árthat.Mint ahogy a hajfestés sem árt,hiába mondják-hisz fodrász vagyok.És a műköröm sem.

Nem vagyok cicababa.....ha ez jönne le a szőke haj,műköröm,szoli hármasból,csak egy magára adó fiatal,vagány anyuka,aki nem akarja magát úgy elhagyni mint az első terhesség idején.Ugyanis akkor mindentől féltem,most viszont úgy gondolom h szerintem Rubint RÉka sem a napon barnult a terhessége alatt!!!!

Ja!Normális válaszokat várok.Köszönöm.

2011. okt. 21. 18:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

A műkörömtől nem válnál meg semmi pénzért? Hát akkor talán nem kellett volna babát vállalni, ugyanis ha véletlenül császárra kerül a sor, le fogják szedetni, ha csak nem nagyon sürgősen kell kiszedni a babát és nem marad rá idő.

Amikor engem műtöttek még a színtelen körömlakkot is lemosatták velem.

2011. okt. 21. 21:33
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

Gyakran előfordul hogy a babához hirtelen kell nyúlni mikor pl már forog, hyg ne essen le, vagy érje váratlan baleset, és én pl féltem a körmömmel nehoyg megkarmoljam, szóval terhességem elejétől nem is volt körmöm már - szoktattam magam.

Meg féltem volna hogy azt a kis csepp babát megkarmolom pelenkázáskor vagy fürdetéskor, arról már nem is beszélve hoyg a paposikrém esetleg alá megy....

És már írták is hogy ha császárra kerülne a sor lezsedetnék a körmödet...

(Bocs,ez csak egy kis észrevétel volt még,az eredeti kérdésedre már válaszoltam az első oldalon).

2011. okt. 21. 21:42
 13/19 anonim ***** válasza:

én nem szeretem a szolit, sajnos egy barátnőm melanomás lett. nem biztos,hogy a szolitül,de az biztos,hogy éveken át hetente többször is járt szolizni. Szóval nem. Pláne,hogy a káros világranglistán is benne van az első 5-ben a WHO szerint.

a babának a meleg nem tesz jót és a kismamának sem,mert tágítja az ereket.

Lehet,hogy nem lesz semmi baj. Lehet. De az is lehet,hogy baj lesz. ez mindig utólag derül csak ki.

a dohányzó kismamának is lehet,hogy majd csak 14 évesen lesz asztmás a gyereke vagy 45 évesen tüdőrákos a fia. de az is lehet,hogy nem lesz semmi bajuk, ahogy most sincs.

szóval nem tudni.

Szóval tényleg annyira a te döntésed,hogy mit vállalsz be és mit nem. Egyik sem elítélendő, de járd körül jól a témát, hogy magabiztosan dönthess.

egyébként meg jó babavárást! :)

2011. okt. 21. 22:41
 14/19 sumergo ***** válasza:
50%

Megrögzött szolis vagy, teljesen mindegy szerintem mit mondunk. Nagyon fehér bőrű vagyok én is, de nem terhesen sem mentem szolizni, mert nem a barnaságtól lesz valaki szép, és igényes, mint ahogy igaz ez a hajfestésre és műkörömre is.

A Rubint Rékát pedig ne kelljen már példaképnek tekinteni.

2011. okt. 22. 09:32
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Már hozzászóltam, ellene vagyok én is a szolizásnak terhesen. Egyébként meg tényleg nem ettől lesz szép valaki és IGÉNYES:))) Nem a szoli meg a műköröm, felsőbb körökben pedig már nem is divat. (Most nem az adócsaló kigyúrt kopasz BMV-eskre gondoltam, akik mellett ott ül az agyonszolizott festett szőke csaj, mert azok nem olyan körök, félreértés ne essék:))

Ha megnézzük a divatlapokat már jó ideje divat a fehér bőr is, akárcsak az egészségesen! lebarnult test is. Jó ideje a természetesség hódít.

Ahogy írták előttem az igényesség nem a szolin múlik, az biztos.

Olyan 5-6 éve volt műkörmöm pár évig, aztán rájöttem, egyrészt tényleg nem divat már olyan körökben, ahol én mozgok, másrészt állandóan volt valami gond, letört, stb. és mire tudtam időpontot kérni a körmöshöz, addig így kellett járni, tök igénytelen. Egy szépen ápolt köröm sokkal szebb és divatosabb, esetleg ki is lehet festeni nagyon szépen, vannak már UV lakkok, amelyek nem jönnek le sokáig, igaz nem olcsó beszerezni a felszerelést.

Visszatérve, szerintem nemcsak káros a szoli terhesen, de a túlzásba vitt szolizás nem is túl szép.

2011. okt. 22. 09:48
 16/19 anonim ***** válasza:
64%
Én kozmetikus vagyok. Volt szolim, nem használtam terhesen, és terhes vendégeket se engedtem bele. Olyan nincs, hogy nem káros. Ja, és gondolj csak bele, hogy az az erős fény milyen hatással van rá. Láttam olyan felvételt, ahol a kisbaba elfordult, hunyorgott, amikor anya a nap felé fordította a pocakját fürdőruciban. Szóval biztos, hogy ez sem használ neki. Ugyanígy nem festettem, nem szőkíttettem, stb. Szerintem attól még lehet csinos egy kismami, hogy ezeket kihagyja arra a nem túl hosszú időre a gyereke egészsége érdekében.
2011. okt. 22. 15:27
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:48

Tökéletesen egyetértek. Mi valahogy mindig le vagyunk maradva az ilyesmikkel, külföldön már évek óta cikinek számít a műköröm és az agyonszolizott bőr, nálunk meg még mindig Rubint Réka a példakép. Röhej amikor a répasárga hegyes körmű műnőcik (akik mellesleg általában nem mosnak kezet wc-zés után) meg vannak győződve róla, hogy ők most milyen igényesek, miközben inkább csak nevetségesek.

Az igényesség nem itt kezdődik.

2011. okt. 22. 19:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Szia. Én biztos nem szoliznék. Jártam sokat mielőtt bébit akartunk, de ahogy a fogamzásgátlót abbahagytam, vele együtt abbahagytam a szolizást, és egészségesebben igyekeztem élni, hogy felkészítsem a testem a bébi fogadására. Lehet hogy a bőrödnek nem káros, de a napozáskor is azt tanácsolják a kismamiknak, hogy a pocakot takarják le! szóval én biztos nem mennék pocakosan szoliba. Sőt szoptatás alatt sem jártam. Most nem bombanőnek kell lennem, hanem anyának. majd eljön az ideje mikor újra magamra is gondolhatok. De terhesen és szoptatás alatt a baba egészsége a legfontosabb!
2011. okt. 24. 21:39
 19/19 wewe válasza:
énnekem a bőröm hófehér,és én ezen nem is akarok változtatni,mert szeretnék kivétel lenni.és nehogy elmenjél szoliba a gyerekkel,mert az nagyon káros,és ha esetleg valami bajod lenne tőle,akkor a babának is baja lesz.a barna bőrért nem éri a gyereked egészségét kockáztatni.
2012. aug. 19. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!