Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? (miss. Ab. )

Figyelt kérdés
Pénteken megállapította a dokim, hogy a terhességemnek annyi a 8. héten, elhalt embrió. Megbeszéltük, hogy jövő héten megműt. Ma elkezdtem vérezni, egész nap mérsékelten vérzek, picit fáj a hasam. Felhívtam a dokimat, azt mondta menjek be a sürgősségire, valszeg megműtenek. Ügyeletes főorvos vizsgált meg, azt mondta, ha gondolom megcsinálja a műtétet most, de a méhszájam teljesen zárt, ezért a köv. szülés szempontjából következményei lehetnek. Azt ajánlja, hogy menjek haza, ha megindul a spontán vetélés, elönt a vér, erős görcsök, akkor menjek be. Szerinte jobb, ha spontán elvetélek, mert akkor csak egy kaparás kell, és nem kell a méhszájamat feszegetni. Ha nem történik a hétvégén semmi extra, akkor menjek be hétfőn, és akkor megcsinálják a műtétet. Most hazajöttem, csak 5 perc a kórház, ha valami van. Kicsit azért most megijedtem, azon gondolkodom, hogy mégis be kellene menni holnap reggel, ha valami gáz lenne, elvégre saját felelősségre jöttem haza, hiába az orvos tanácsolta. Volt már valaki ilyen helyzetben, ti mi tennétek?
2011. okt. 15. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Igaza van a dokinak, h hazaküldött, barátnőm is így volt. Csak mérd a lázadat napi 3-szor. Ha felmenne, akkor irány a kórház. Jobb is, ha nem tágítanak.
2011. okt. 15. 19:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia. Sajnálom ami veled is történt. Nekem is volt kettő. Ha nincs nagy görcs és nem vagy rosszul, várd meg a jövő hetet. Nekem is mindkettő hétvégére esett. Mindkettőnél pénteken voltam uh-n és az elsőnél következő hétfőn műtöttek, a másodiknál még az hét vasárnap. Nem baj ha vérzel(persze baj), de legalább már így is ürülsz. Én is véreztem mindkétszer. Sajna a műtét nem lesz kellemes, de utána jobb lesz, ha már nem lesz benned. Csak lelkileg lesz nehéz helyre állni. Szóval maradj otthon és pihengess. Kitartás!!!!!!!!!!!!!!
2011. okt. 15. 19:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom ami történt:( Én a természet híve vagyok, ha magától elindul a vetélés, akkor elég ha néznek egy kontroll UH-ot és csak akkor kapirgálnak, ha nem ürültél ki rendesen...
2011. okt. 15. 19:50
 4/7 anonim ***** válasza:

csatlakozom az elöttem szólókhoz...

nekem is volt kettő...mindnél itthon csináltam végig a nehezét és csak akkor mentem be a kórházba mikor már csak befejezni kellett...

mindenképpen jobb megoldás a jövőbeli babád számára ha természetes úton nyílik meg a méhszáj és nem tágítják erőszakkal(pálcákat helyeznek fel ami megduzzad így kényszeríti a méhszájat a tágulásra)

ezzel sérülhet a méhszáj és nem is kellemes dolog míg felteszik...bár az sem ahogy ez az egész folyamat magától indul be mert iszonyú nagy görcsök kellenek ahoz hogy a szervezeted megszabaduljon a sajnos mostmár idegen testtől...

szóval szerintem próbálj felkészülni lelkileg és testileg egy nagyon nehéz éjszakára!vegyél be jó adag fájdalomcsillapítót készülj fel az erős vérzésre is(a kórházban nem mindig van betét ami elképesztő de ez van)akkor se ess pánikba ha nagyon sok vér vagy alvadék is jönne de akkor azért menj be mert a vérveszteség miatt jobb megfigyelni téged...

nagyon sajnálom hogy így sikerült!kívánom neked hogy majd legyen egy olyan édes kis vigaszod utána mint nekem most 11hós baba anyukája

2011. okt. 15. 19:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Részvétem. :(

Nekem úgy volt, hogy egy szerdai napon este görcsöltem, vérzés egyáltalán nem volt, másnap uh-oztak, akkor derült ki, hogy elhalt a babám. Pénteken már be is fektettek műteni. Azt mondták délelőtt felteszik a méhszájtágító pálcikát, délben műtét, estére otthon vagyok. Péntek reggeltől szombat délelőttig 5 orvos nem tudta felhelyezni a pálcikát, pedig többször próbálkoztak, csak éppenhogy, így vittek műteni. Végül szombat délben volt a műtét, de utána is annyira véreztem, hogy csak vasárnap engedtek haza. Iszonyatos kínokat éltem át testileg, lelkileg egyaránt, a párom már a végén azért imádkozott, hogy nekem ne legyen bajom, én meg attól féltem, hogy mi lesz a következménye... Szerencsére nagyon jó orvos csinálta a műtétet és a következő terhességemmel (műtét után 6 héttel már terhes is lettem, orvos is "engedélyezte" már) semmi baj nem volt, még túl is hordtam a fiam! :) A lényeg, hogy ezek után, meg amit az előttem válaszolók is írtak, tényleg jobb ha vársz... Nekem nem lett bajom, de a legrosszabb ellenségemnek sem kívánom azt a kínt amit átéltem 1,5 napig.

Mielőbbi felépülést és egészséges kisbabát kívánok!!!

2011. okt. 15. 20:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Átestem a dolgon. Egész szombaton véreztem, ami folytatótott másnap is. Vasárnap délután már annyira görcsöltem, hogy nem mertem otthon maradni, és bementem a kórházba. Ott ismét megállapították, hogy zárt a méhszáj, ezért majd hétfő reggel tágítás, utána műtét. Este kb. 2 óra hosszat szülési fájdalmaim voltak, ami később nyomtalanul elmúlt. Hétfő reggel jó nagy darab alvadt vér darabok jöttek ki belőlem fájdalom nélkül. Ekkor megvizsgáltak, teljesen kinyílt a méhszáj, és megúsztam egy kis kapirgálással. Műtét után semmi fájdalmat nem éreztem, és itthon sem. Egy napig vérezgettem még utána, de nem volt nagy mennyiség. Azt hiszem a fizikai oldalát könnyen megúsztam. Bocs a részletességért, gondoltam hátha érdekel, és visszanézitek. Minden jót nektek!
2011. okt. 18. 20:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezek után a lehető legjobbakat kívánom neked. Nekem ugyan nem volt ilyen, de a barátnőm pár hónap múlva már babát várt, aki mára gyönyörű nagy baba. Szóval fel a fejjel! Jó egészséget kívánok! :)
2011. okt. 18. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!