S. O. S! Mit tehetek? Mit kapok?
A helyzet az, hogy júniusban megszűnt a munkám, akkor már 6 hetes terhes voltam, csak nem tudtam róla. Ezután július, augusztus volt egy nem bejelentett munkám,aztán munkanélkülin voltam, ami most jár le.
Kaptam papírt, hogy elmehetek az önkormányzathoz, asszem bérpótló juttatásra, ami 25-28.000Ft.
Ott azt mondták, lehet meg se kapom, mert ugye a párommal élek, akinek van rendes fizetése, és ez a juttatás ez bérfüggő úgymond.
Nos, ezek után, kérdem én: mit tudok most tenni? Itt állok 5 hónapos terhesen, munkahelyre nem vesznek már fel, segélyt nem kapok, mert a párom úgymond keres, és kiszorulunk a körből.
Mit tudok tenni? Javaslat?
második vagyok:)
Hát a sulit nem tudom hogy érdemes-e abba hagyni.Sok van mg hátra??Halsztani nem akarsz 1 évet minimum??Nem kevés eló egy gyerek+háztarás én sokszor a netezést nehezen oldom meg pedig engem ez kapcsol ki.De ha még mellette tanulnod meg anyagot gyűjteni...stb kell hát nem lesz leányálom,de más is csinálja és mégis megy nekik.Nagyban függ az hogy mennyire vagy terhelhető,van-e segítséged.Nekem lenne itthon,de még sincs:((de ez hosszú me nem ide tartozik:P
Hát mondjuk talán segítség lenne, mert ahová járok suliba, abban a városban lakik anyós, ő addig ellenne a babával, itthon meg én, meg a párom lennénk vele természetesen.
Nekem csak a baba hurcibálása okozna gondot, vagyis hogy őt ez mennyire viselné meg, no meg engem is, mivel kocsink az nincs még sajnos, és vonatozni kellene.
De pont most gondolkozok azon, hogyha egy évet kihagyok, akkor is gáz, mert akkor is ott vagyok, ahol a part szakad, mert akkor is át kell vinnem a picurt, aki addigra már majdhogynem egy éves lesz..
És igen, sok van még, 5 félév:(
Tegnap találtam ezt az oldalt, vki pont ide a gyakorikerdesek-re tette fel, szerintem olvasd el.
2010-ben nem volt munkaviszonyod? És írtad, hogy munkanélküli alatt is biztosított voltál. A következők miatt kérdem. (Viszont előre megjegyzem, hogy nem tudok naprakész jogszabályokat, ha már nem így van, akkor elnézést.)
Én is jövő márciusra várom a Pocakmanómat. A gyedről én úgy tudom, hogy akkor jár, ha a szülés előtti két évben (2010-2011) 365 napig biztosított vagy, és az előző évi, tehát a 2011-es átlagkeresetből számítják ki. A két évben nem vagyok teljesen biztos.
Esetleg OEP-et vagy a MÁK-ot kellene felhívni, hogy a 365 biztosított napnak mennyi idő alatt, és folyamatosan kell-e meglennie.
17h6n kismama
Itt is hasonló kérdéssel foglalkoznak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Szia!
Igen sajnos.. se munka, se semmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!